Onko Jessikka Arolla ja hänen kansainvälisillä hybridioperaatioillaan syytesuoja Suomessa?

Viime päivinä on paljastunut hyvin raskauttavia tietoja Jessikka Arosta:

”Anonymous-hakkerilegioonan uudet paljastukset osoittavat Ylen palkkalistoilla Venäjän trolleja jahtaamalla maineeseen ratsastaneen, Bonnier-palkitun ”tutkivan journalistin” Jessikka Aron asetetun neuvoa antavaan paneeliin organisaatioryppäässä.”

Tarkemmin asiaan voi tutustua linkissä, josta löytyy linkkejä Vastavalkean muihinkin erinomaisiin artikkeleihin aiheesta:

https://vastavalkea.fi/2019/03/30/luotettavaa-tietoa-brittirahoituksella-uusia-paljastuksia-lantisesta-trollitehtaasta/

Jo Jessikkan antamista lausunnoista Ilja Janitskinin oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että Jessikka on ottanut Natolta vastaan rahapalkkioita Venäjä-vastaisissa operaatioissaan, joiden uhriksi mm. Janitskin joutui. Nyt uudet vuodetut dokumentit paljastavat Aron toimineen myös Britannian ulkoministeriön alaisessa organisaatioryppäässä. Hankkeen rahoitus on huomattava: 3 miljoonaa puntaa vuodessa, joten olisi tärkeää selvittää, onko Arokin saanut rahoitusta brittihallinnolta?

Aro on toimissaan levitellyt myös minusta perättömiä ja kunniaani loukkaavia väitteitä mm. että olisin Venäjän hybridioperaation toimija Suomessa. Tein asiasta rikosilmoituksen, jonka sisältö ilmenee linkin artikkelistani:

Materiaalia vastakanteeseen Jessikka Arosta

Julkaisen nyt ensimmäistä kertaa poliisin tutkimattajättämispäätöksen rikosilmoituksestani ja kommentoin oleellisimpia kohtia päätöksestä:

Aluksi perustiedot rikosilmostani:

 

Tässä sitten on päätös jättää Aron toiminta kokonaan tutkimatta:

 

Perusteluteksti onkin sitten rikoskomisario Markku Sileniltä varsin sakeaa huttua. Rikosilmoitukseni on Silenin mielestä ”heikosti taustoitettu, hieman sekavasti jäsennelty ja Aro ilmoittajan mukaan syyllistyy johonkin rikokseen.”

Sitten Silen vuolaasti ja pitkään ylistää Aron Tblisissä Georgiassa Nato-konferenssissa pitämää alustusta Venäjän hybridivaikuttamisesta Suomessakin. Ja minun, Suomi Ensin ry:n ja miekkarileirimme kuvat vilahtavat vain nopeasti esityksessä Silenin mukaan!

 

No tässä kohtaa Silen käytännössä suoraan sanoo, että hänen mielestään Aro on oikeassa, kun herjaa minua ja Suomi Ensin ry:tä Venäjän hybridioperaatioksi.

Sen jälkeen Silen toteaa kylmän viileästi, että Suomi Ensin ry:n virallisen logon näyttäminen ja varsinkin yhdistyksen varapuheenjohtajan Marco de Witin iso kuva ei mitenkään liitä Aron Venäjä-trollipuheita yhdistykseemme.

Sitten alkaa Silenin pohjistus sille, että vaikka Aro puhuisikin palturia Suomen isänmaallisista Venäjä-trolleina, niin se ei ole kunnianloukkaus, koska Aro itse uskoo asian olevan näin! Tai jos kunniaa loukkaavat väitämät ovat tiedettä, taidetta tai politiikkaa…

 

Tässä paperissa Arolla on sananvapaus, kun hänen asiansa on niin ’tärkeä’. Ja Aron havainnot ovat osa hänen ’tutkimuksiaan’ ja sitä kautta ’tosiasioita’! Ja vaikka Aro olisi väärässäkin (NIIN KUIN ON!) väitteissään, että Suomen isänmaalliset aktiivit olisivat Venäjä-trolleja, niin riittää, että Arolla itsellään on Silenin MIELESTÄ riittävät syyt pitää näkemyksiään tosina.

Ja sitten taas: Aro tekee vain politiikkaa puheellaan ja hymyilee kauniisti päälle. Ihan asiallista kaiken kaikkiaan Silenin mielestä syytellä meitä valtiopetoksellisesta toiminnasta Venäjän laskuun. Samalla, kun Aro nauttii palkkioita Natolta ja toimii Britannian ulkoministeriön organisaatiossa!

Seuraavassa kappaleessa Silen tietää, ettei Aron valheelliset väitteet Suomi Ensin ry:stä ole aiheuttanut mitään haittaa kenellekään. Erittäin törkeä väite, sillä politiikkaamme on haitannut erittäin paljon Aron valheelliset väitteet mm. Venäjä-rahoituksestamme.

 

Viimeiseen liuskaan Silen vetää taikurinhatustaan pulskan jäniksen: Aroa ei voi tutkia kunnianloukkauksesta, koska se tapahtui ulkomailla! Ei, vaikka kongressista tuli live-streami ulos.

Kuka lähtee mun mukaani Tallinnan risteilylle? Pistetään Virosta todella iskevä Jessi-livevideo tulille!

 

Aivan Silenin hengentuotteen lopussa vastataan otsikkoni kysymykseen:

”…suomalaisilla viranomaisilla ei olisi toimivaltaa ylipäätään nostaa asiassa syytettä Aroa (vastaan).”

MOT

Panu Huuhtanen