YLE vaikenee äärivasemmiston väkivaltaisesta vaalihäirinnästä

Reformi Uudenmaan eduskuntavaaliehdokas Panu Huuhtanen ja neljä muuta ihmistä pahoinpideltiin raa’asti la 23.3.2019 Helsingin Narinkkatorilla.

Video tilanteesta linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=m_uyoVV6Az8

Huuhtaselta murtui tilanteessa kyynärluu (artikkelikuva) kepiniskusta ja ympäri kehoa tuli muitakin vammoja kepiniskuista ja potkuista. Kuvassa kepin lyöntijälki olkavarressa.

Tapauksen tiedottamisessa poliisikin viivytteli kaksi päivää. Maanantaina poliisi lopulta asian tiedotti ja valtamediakin mm. Helsingin Sanomat ja MTV3 Uutiset:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006047718.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eduskuntavaaliehdokas-kertoo-kuvasin-kurdien-mielenosoitusta-kun-osa-heista-hyokkasi-kimppuuni-yritin-paeta-paikalta-mutta-nyt-on-kepinlyonteja-ympari-kehoa/7339236#gs.3323qq

Yleisradio on sitkeästi kieltäytynyt uutisoimasta asiasta, vaikka he ovat pahoinpitelystä tietoisia. Yleisradio puhuu häirinnästä vain silloin, jos sen tekijänä ovat maahanmuuttokriittiset ja isänmaalliset tahot.

Pahoinpitely on kuitenkin selkeästi poliittisesti motivoitunut. Pahoinpitely tapahtui kurdien mielenilmauksen yhteydessä. Alun perin kurdien PKK oli ideologialtaan marxilais-leniniläinen ja sen tavoitteena oli itsenäinen kurdivaltio. On myös yleisesti tiedossa, että kurdit ovat mellakoineet Helsingin kaduilla toistuvasti Antifan kanssa yhdessä. Niin oli 23.3. lauantainakin, kun Huuhtanen pahoinpideltiin: pahoinpitelijöiden joukossa oli naamioituneita Antifan rähinöitsijöitä.

Poliittinen kytkös vahvistuu, kun tiedetään, että Vasemmistoliiton puheenjohtajalla Li Anderssonilla on tiiviit kytkökset äärivasemmiston katu-anarkisteihin. Myös Paavo Arhinmäki on itse osallistunut äärivasemmiston katuaktivismiin.

Pahoinpitelyn kytkös valtapolitiikkaan vahvistuu kurdienkin kautta. Kurdien mellakkaluontoisissa mielenilmauksissa yksi näkyvä hahmo on ollut Said Moradi. Hän on itsekin syyllistynyt mm. Ison Omenan järjestyksenvalvojia vastaan niskoitteluun mielenosoitustilanteessa. Nyt Moradi on Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla:

 

 

Narinkkatorin pahoinpitelyn tutkinta jatkuu poliisissa, mutta myös yleisemmällä tasolla olisi tärkeää puuttua Vasemmiston väkivaltaiseen vaalihäirintään. Erittäin vaarallisen ilmiöstä tekee se, että äärivasemmisto käyttää väkivaltaan myös maahanmuuttajaryhmiä. Mm. kurdeissa on suoraan sotatoimialueelta tulleita miehiä, joiden kynnys raakaankin väkivaltaan on hyvin matala.

Vaarallista on myös näkyvän kurdi-aktivistin Anter Yasan kiihotus lisäväkivaltaan Huuhtasta kohtaan heti käden murtamisen jälkeen. Reformi Uusimaa tehnee rikosilmoituksen myös Yasasta.

Analysoin myöhemmin tarkemmin Yasan julkisen kirjoittelun, jätän nämä vain tähän:

 

 

 

 

 

Mitä on Yasan kannattama 100% väkivalta suomalaisia vastaan?

 

Panu Huuhtanen