Juha Molarin vainokäräjät

Kooste Reformi-studion Twitter-liveseurannasta kaikista istuntopäivistä

#JessikkaAro ja #SaaraJantunen syyttävät @MolariJuha’a vainoamisesta.

Kuvan alla live-seuranta #valmisteluistunto:sta Helsingin käräjäoikeudesta.

Image

Syyttäjä kertoo teonkuvauksesta:

Molari on pitkän ajan kuluessa tehnyt Aroon ja Jantuseen liittyviä tekoja, mm. blokikirjoituksia.

Ovatko teot olleet oikeudettomia ja ovatko ne aiheuttaneet Arossa ja Jantusessa kärsimystä? Niitä selvitetään tässä prosessissa. Onko Molari seurannut tai lähestynyt muuten Aroa tai Jantusta?

Molari sanoo, että osa kirjoituksista oli muiden julkaisemia ilman Molarin tietoakin asiasta. Niitäkin on Molarin mukaan otettu todistusaineistoon.

Myös teksteistä oli poimittu pieniä pätkiä irti kokonaisuudesta. Syyttäjä: Kirjoituksesta vastaa kirjoittaja ja julkaisija, vastaava päätoimittaja.

Tuomari: Ovatko Molarin blokitekstit nimenomaan yhteydenottoa Aroon ja Jantuseen? Onko yleiselle palstalle laitetun tekstin edes mahdollista olla vainoamista, tämä on vaikea kysymys. Tuomari sanoi, että @johanbek’in päätös @HelsinginHO:ssa, jossa todettiin, ettei Johan Bäckmanin ei katsottu vainonneen Aroa liittyy Molarin tapaukseen.

#Kronström sanoo heti, että aikoo valittaa Bäckmanin tuomiosta @korkein_oikeus:een. Bäckmanin tuomiota ei saa ottaa huomioon. Molarin todistajat: @KarinCreutz#JussiParviainen (oli kirjamessuilla Molarin kanssa 2015, kun Jantusen #Infosota -kirja julkaistiin), @Juha_Korh2 (MV-lehden ja Molarin yhteistyöstä). #Kronström: Miksi @KarinCreutz on todistajana? Mitkä teemat?

Molari: Creutz otti kantaa jihadismiin samaan aikaan, kun Molarikin, ja siitä heille tuli yhteydenpitoa. Creutz myös pyysi Molaria yhteen tilaisuuteen, jonka asianomistajat kokivat #vainoaminen:na. Molarin todistajien osalta poliisi on määrätty suorittamaan #lisätutkinta’a ja heidät on kuulusteltu. Syyttäjä Hämäläinen sanoo, että esitutkintamateriaali tulee skannattuna median käyttöön.

#Kronström haluaa salata osan #Aro’n esitutkintapöytäkirjasta pari sivua. Tuomari sanoo, ettei #tuomioistuin päätä poliisin #esitutkintamateriaali’n salaamisesta, vaan poliisi.

Poliisikin on salannut Aron terveystietoja esitutkintapöytäkirjasta. Syyttäjällä 44 todistetta @MolariJuha’a vastaan.

Syyttäjä: Tunnusmerkistö toistuvuus, oikeudettomuus ja pelon ja ahdistuksen luominen uhrille.

Aineisto pitkäkestoinen, toistuva ja yhteinen motivaatiotausta. Arolle aiheutunut pelkoa ja ahdistusta. Syyttäjä Hämäläinen: Motivaatiotausta on se, että Aro ja Jantunen ovat kirjoittaneet hyvin negatiivisesti Venäjän valtion informaatiovaikuttamisesta.

Molari sanoo, että mm. Jantunen kirjoitti hänestä ’houreisena aktivistina’ ja muutenkin negatiivisesti mm. kirjassa ja HS:ssä. Molari sanoo, että hänellä oli oikeus kirjoittaa vastine ja ilmoittaa, että on eri mieltä Jantusen ja Aron hyvin negatiivisista luonnehdinnoista Molarista. Molari sanoo, että hänen tekstejään on julkaistu ilman lupaakin ja juttua on muokattu ja otsikoitu uudelleen ihan eri henkilöiden toimesta kuin Molarin. Myös jutun keskelle on linkitetty toisten juttu, jossa ikäviä ilmauksia, eivät ole Molarin alkuperäisessä jutussa. 

#Kronström yrittää esittää uusia todisteita tekoajan jälkeisistä kirjoituksista. Kronström väittää, että ne nostavat mahdollisia korvauksia. Molari haluaa, että Aron ja Jantusen esittämät pätkät pitää asettaa juttujen kokonaisuuteen.

Tuomari: Aineisto on 1000 liuskaa, asiassa menee jouluun, jos kaikki luetaan.

Molari: Syyttäjä ja asianomistajat ovat pätkineet Molarin tekstejä varsinkin Jantusen aineistossa. Tuomari: Molarin tulee todisteiden kohdalla kertoa motivaatiotaustansa.

Molari: Olen 1980-luvulta saakka toiminut eri medioiden toimittajana, myös RT-kanavan. On ollut normaalia elämää mennä tilaisuuksiin ja kirjoittaa mielipiteeni Aron ja Jantusen lausumista ja osaamisesta. Tuomari: Halusitko aiheuttaa Arossa ja Jantusessa pelkoa ja ahdistusta?

Molari: Raamatussa sanotaan, että älä vastaa vihaan vihalla, vaan tutki heidän sanansa tarkoin. Tätä olen noudattanut aina.

Ärsyttää, kun osa-aikainen siivooja leimataan Putinin agentiksi. Käydään Molarin reilu 20 todistetta läpi.

#Kronström haluaa heti toisen Molarin todisteen mitätöitäväksi, koska kyse #PipsaAro’n twiitistä vuodelta 2020. Tuomari jää miettimään.

Molarikin kiistää osan Aron todisteista. #Kronström selittää, että raiskausuhkausjuttu liittyy asiaa Tuomari hyväksyy molemmilta todisteet, joiden yhteys juttuun on aika heikko. Tasapuolisuuden nimissä molemmilta hyväksytään todisteet.

Tuomari ja syyttäjä myöntävät, että Molarilla on oikeus liittää asianomistajien tekstipätkät koko tekstiin. Molari sanoo, että #Kronström kirjoitti loppulausunnossaan esitutkintaan, että Molari vainoaa yhdessä Soldiers of Odinin ja PVL:n kanssa Aroa.

Molari sanoo, että väite loukkasi häntä syvästi, koska ei tunne kumpiakaan. Molari teki rikosilmoituksen lausumasta, poliisi ei tutkinut Molari: Olen arvostellut asianomistajien arvioita mm. MV-lehdestä, koska koen ne valheellisena. Olin MV-lehden porstuassa, eikä siellä ollut mitään Venäjä-kytköksiä.

Aro on kymmenissä konferensseissa ja #PutininTrollit -kirjassa arvostellut Molaria loukkaavasti mm ahdistelijaksi Yhdessä tilaisuuden osaaottamisesta Molari kirjoitti ennakkoon, eikä Jantunen kiinnostanut häntä ollenkaan silloin.

Molari haluaa kysellä Arolta tämän terveystiedoista pohjautuen AVI:n asiakirjoihin vuosilta 2012-2013. Materiaali salattiin MV-lehden hovioikeudessa, Bäckman toi.#Kronström protestoi voimakkaasti AVI:n materiaalin käyttöä vastaan, sanoo, että AVI:a vastaan on tehty #rikosilmoitus, kun materiaali edes luovutettiin @johanbek’manille.

Molari: Hän ei halua AVI:n aineistoa julki, mutta oikeuden käyttöön kyllä. Molari ei halua loukata Aroa. Tuomari jää miettimään, mitä AVI-materiaalin kanssa tehdään, ei suorilta kielläkään käyttöä. Nyt ei voi tarkemmin puhua, kun yleisö läsnä. Terveystiedot käsitellään ilman yleisö sitten pääkäsittelyssä. Molarin yksi todiste tulee #ReformiStudio’n lähestymiskieltokäräjiltä. Molari on huomannut, että #Aro syytti @TiinaKeskimki ja @HuuhtanenPanu:sta samoista sivullisten tekemistä ikävistä kommenteista kuin nyt syyttää @MolariJuha’a. Molarilla lisätodisteita #SaaraJantunen:sta. Jantusen toimintakyky on Molarin todisteiden mukaan hyvä ainakin viimeaikoina. Lounastauko, jatkuu myöhemmin 🙂 

.@MolariJuha vs. #JessikkaAro ja #SaaraJantunen vainoaminen-oikeudenkäynti live-seuranta #HelsinginKäräjäoikeus:desta jatkuu tämän kuvan alla. Kyseessä #valmisteluistunto.

Image

Käsitellään Molarin todisteita nimenomaan #SaaraJantunen:sta koskien.
Molari on blokissaan kirjoittanut, että hänellä on kirves mukanaan. Syyttäjä on ottanut vain tämän kohdan todisteeksi.

Molari kirjoitti, että on rauhanomaisesti menossa perunakellaria rakentamaan kirveen kanssa.

Syyttäjä on ottanut todisteeksi mm. MV-lehdessä julkaistun Molarin blogitekstin. Alkuperäislähde kuitenkin Molarin oma blogisivusto, josta MV oli lainannut tekstin, usein kysymättäkään Molarilta.
2015 Porthanian seminaariin syyttäjä viittaa kaksi vuotta myöhemmin Molarin julkaiseman tekstin kautta, mutta Molari esittää vastatodisteena juuri tuona seminaaripäivänä kirjoittamansa tekstin, joka on tarkempi.

Yber-uutiset oli julkaissut Molarin blogitekstin kysymättä ja muokattunakin. Jopa kirjoittajaksi oli merkitty Juho Molari eikä Juha Molari, kuten oikein olisi. Molarin mielestä tuo todistaa, ettei hän itse kirjoittaisi omaa nimeään väärin.
Molari oli joutunut poliisikuulusteluun, jossa häneltä kysyttiin, kokeeko Molari, että julkisuuden henkilöt kirjoittavat hänestä ikävästi.

Molari oli vastannut, että kyllä @HeidiHautala ja #SaaraJantunen ovat kirjoittaneet erittäin ikävästi Molarista. Tämä piti paikkansa.
Syyttäjä: Molari on mm. facebookissa jaknut blokejaan, joten monen kanavan kautta levittänyt.

Syyttäjä Hämäläinen sanoo, että myös Molarin blokin kommentointi on #maalittaminen:sta.

Tuomari Spring kysyy, että mahtuuko ns. maalittaminen vainoamisen tunnusmerkistön sisään?
Maanpuolustuskorkeakoulun kurssille Molari ilmoittautui, mutta häntä ei hyväksytty. Molari kirjoitti tekstin tuolloin asiasta, jossa ei edes mainita Jantusta. Silti pelkkää ilmoitautumista käsitellään nyt mahdollisena Jantusen #vainoaminen:na.
Molari: #Kronström paheksui, että Molarilla on kuvakaappauksia #JessikkaAro’n twitteristä, vaikka Aro on blokannut Molarin.

Molari kysyy, miksi sitten Kronströmillä on valtavasti kuvakaappauksia Molarin twitteristä?

Kronstöm sanoo: Niitä toimitettiin Arolle.

Molari: Niinpä.

Ensi tiistaina kirjalliset todisteet käsittelyssä. Saattaa olla pitkä päivä, koska tekstiä paljon.

Yhtenä päivänä kuullaan asianosaiset Aro, Jantunen ja Molari. Aro ja Jantunen toimivat lisäksi todistajan roolissa toisilleen.

Molarin todistajia kuullaan 23.9.
Molari: @Juha_Korh2 Korhonen tulee todistamaan, että MV-lehden kommenttipalsta ei liity Molariin, eikä Molari koskaan halunnut vihakommentteja Aroa ja Jantusta kohtaan myöskään kommentteihin.
Päivä loppui. Kiitos kaikille seuranneille 🙂

.@MolariJuha’n pääkäsittely alkaa ma 14.9.2020 #HelsinginKäräjäoikeus:ssa. Asianomistajina #JessikkaAro ja #SaaraJantunen. #Live -seuranta salista tämän kuvan alla.

Image

Syyttäjä Hämäläinen lukee syytteen ääneen. Hyvin pitkä #syytteenluku, koska Molarin kirjoituksia on peräti 44.

Syyte on #vainoaminen vuosina 2014-2017.

Molarin #blogi’n otsikkoja, joista syytetään:

”Miksi poliisijohto piti taas kokouksen informaatiovaikuttamisesta”

”Älä maksa kirkollisveroa Irja Askolalle”

”Rattijuopon lohtupiiri”

”Sotatieteen tohtori Saara Jantunen vittuilee…” otsikointi MV:n
”Nato-trolli joutunut uhriksi” (otsikointi MV)

”Torsti Siren kehittää salaliittoteorioita”

”Europian values-raportti”

”Janne Riiheläinen lobbaa…”

”Pastori Sadinmaa osallistui homovihkimiseen”
Syyttäjä: Syytteen nostanut valtakunnansyyttäjä Toiviainen.

Molarin blogeja vaaditaan poistettaviksi verkosta.

Saara Jantusta koskeva syyte: vainoaminen 2014-2017.

Jantunen on @Puolustusvoimat:n tutkija, jonka alaa on informaatiovaikuttaminen. Molarin kirjoitukset vähättelevä

Molari lähettänyt Jantuselle sähköpostin, jossa kertoo tulevansa seminaariin, jossa Jantunen esiintyy.

Molari vähättelee Jantusen televisioesiintymistä ja kehonkieltä.

Molari osalistui seminaariin ja kirjoitti Jantusesta siellä.
Molari kritisoi Jantusen Infosota -teosta. Molari kirjoitti, että kulkee kaupungilla kirveen kanssa.

Molari teki kirjamessuilla videon Jussi Parviaisen kanssa Jantusesta, jossa imitoitiin Jantusen kirjamessuesiintymistä.
Molari ilmoittautui Maanpuolustuskorkeakoulun kurssille, jossa Jantunen esiintyi. Jantunen perui esitelmänsä, kun kuuli Molarin olevan tulossa.
Aron AA #Kronström: Aro ja Jantunen yhtyvät syyttäjän rangaistusvaatimuksiin.

Kärsimyskorvaukset molemmilla 20 000€. Lisäksi paljon kuluja ja ansionmenetyksiä, tuhansia euroja. Myös asianajokulut vaaditaan Molarin maksettavaksi.
Molari vaatii, ettei koko blogeja voi poistaa vaan vain se osa, mikä on katsottu rikkovan lakia.

Molari kertoo motiivitaustastaan:

Molari on kirjoittanut Arosta ja Jantusesta myös, ettei heitä kohtaan saa osoittaa vihaviestejä, vaan kohdata heidät silmästä silmään ihmisinä.

Molari: En ole koskaan lausunut minkäänlaista uhkausta Aroa ja Jantusta kohtaan kirjoittamalla tai livenä. En sellaista hyväksy ja olen tämän useaan kertaan kirjoittanut.

Molari sanoo kirjoittaneensa, ettei vihaviestit ja häirintä ole patrioottista.
Molarin lainaamat tekstit äsken olivat todisteena olevista teksteistä. Monta kohtaa, missä Molari ei hyväksy häirintää.

Tuomari sanoo, että syyttäjä saattaa ajaa myös toissijaista syytettä törkeästä kunnianloukkauksesta.
Syyttäjä kertoo, miten toissijainen syyte kunnianloukkauksesta etenee. Siitä täytyy keskustella Aron ja Jantusen kanssa.

Vainoaminen varsin uusi rikosnimike. Kaksi ylempien oikeusasteiden ratkaisua:

KKO: Typaikalla arvosteltu ankarasti toista.
Hovi: @johanbek’ia koskeva ratkais
Vainoamisjuttujen valtavirta liittyy kahdenkeskisiin ihmissuhteisiin.

Vainoaminen voi kuitenkin tapahtua hyvin monella tavalla, myös #sananvapaus:den käyttäminen ja sen rajat liittyvät.
On käyty juttuja, joissa koko vainoaminen on tapahtunut sähköisessä mediassa ja somessa.

Punnittu sananvapauden suhdetta kunnian suojaan ja yksityisyyden suojaan.

Syyttäjä: somekirjoittelu ’riistäytynyt käsistä’. Tämänkin jutun tekoajan 2014 alkaen jälkeen tilanne on muuttunut.
Laki vainoamisesta tuli 2013 ja 2014 vaihteessa. Nyt luodaan oikeuskäytäntöä lain soveltamiseksi.

Syyttäjän todisteteemat:

Toistuvuus: Ei yksi teko vaan osateoista muodostuva kokonaisuus, josta aiheutuu kuormitusta, ahdistusta ja pelkoa.
Syyttäjä: Molari katsoo, että on vain arvostellut Jantusen ja Aron työtä. Jos arvostellaan henkilöä, niin mennään kunnianloukkauksen ja toistuvana vainoamisen puolelle. Osatekojen määrä oleellinen, niiden pitää muodostaa kokonaisuus.
Syyttäjä: Motivaatiotausta nousee ristiriidasta Molarin yhteiskunnallisen näkemyksen ja Aron ja Jantusen tekstien välillä.

Syyttäjä: Molarin toimintaa voi pitää maalittamisena ja informaatiovaikuttamisena. Onko Molarin toiminta vaikeuttanut tutkija Jantusen ja Aron työn heikenty

Tekojen oltava omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta. Eli ei tarvitse välttämättä aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta, mutta olisi tyypillinen seuraus keskovertoihmisellä.

Syyttäjä Hämäläinen sanoo, että pelkoa ja ahdistusta on aiheutunut.
Vainoamisen tekotapa: Uhkaamalla, seuraamalla, tarkkailemalla ja yhteyttä ottamalla tai muulla näihin rinnastettavalla tavalla.

Vainoaminen voi olla monenlaista ja tekniikan kehittyessä tullut uusia.
Millä tavalla Molarin tekstit ovat päätyneet Jantusen ja Aron tietoon ja miten se aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta?

Onko Molarin tekstit olleet työn vai henkilöiden arvostelua?
Onko Molarin menettely ollut tahallista, toistuvaa ja omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta?

Pikku tauko.

Toinen ma 14.9.2020 @MolariJuha -ketju tämän kuvan alla.

Image

Aron AA #Kronström näyttää powerpointilta asianomaisen asianesittelyn.

Sanoo, että Molari on seurannut ja häirinnyt Aroa ja kuvannut Aroa. Somessa tehty häirintä voi olla jopa kuormittavampaa. Osateot kokonaisuutena ja toistuvuus lievempienkin osatekijöiden summana hyvin kuormittavaa.

Molarin tekstit vaativat Aron ja Jantusen tarkkaa seuraamista mm. somessa. Puhelu tai tekstiviesti ei ole ainoa tapa ottaa yhteyttä. Tarkkailua on myös uhrin seuraaminen somessa. Molari on vääristänyt asianomistajien sanomisia. Molarin toiminta kohdistuu asianomistajiin henkilönä.

Kronström: Molarin toiminta ei kohdistu Aron ja Jantusen työhön. Aro ja Jantunen eivät ole pyytäneet Molaria lopettamaan.

Molarin tarkoitus vaientaa Aron ja Jantusen. Molari halusi vaientaa koko keskustelun informaatiovaikuttamisesta, koska se ei ollut Molarin mieleen.

Molarin pitänyt ymmärtää aiheuttavansa pelkoa ja ahdistusta Arossa ja Jantusessa. Kronström: Molari ei osoita katumusta ja on sanonut, ettei lopeta Arosta ja Jantusesta kirjoittamista.

Aro ja Jantunen kertovat omista kokemuksistaan omissa kuulemisissaan. Kronström: Molari on Venäjän informaatiovaikuttamisen asialla. Esimerkkejä Molarin yhteyksistä Venäjän tiedustelupalveluun Molarin omien tekstien valossa.

Molari väittänyt käyttävänsä Venäjän tiedustelupalvelua FSB:tä oman toimintansa tietolähteenä. 640 000 lukukertaa yhteensä nyt todisteena nimetyillä Molarin MV-lehdessä julkaistuilla jutuilla.

Jantunen ja Aro ovat kirjoittaneet Venäjän informaatiovaikuttamisesta ja Molari edustaa Venäjän kantaa tähän työhön. Molari puhuu mm. keski-ikäisistä vanhoistapiioista, joka ei ole työhön kohdistuvaa arvostelua.

Mm. Molarin kirvesjuttu aiheutti suurta pelkoa ja ahdistusta ja turvatoimia Jantusessa ja Arossa.

Journalisteja yritetään vaientaa kampanjoilla ympäri maailmaa ja siihen on puututtu. Kronström väittää, ettei #JessikkaAro ole julkisuuden henkilö ja siksi hänen kunnianloukkauskynnyksensä on hyvin matala.

Aro ollut ehdolla Ylen parhaaksi toimittajaksi #trolli -jutuillaan 2014-2015. Aro sai Bonnier-palkinnon työstään. Todistaa, että Aro on hyvä toimittaja. Molari lähetti vuonna 2014 yhden sähköpostiviestin Arolle, kun Aro pyysi kokemuksia trolleista.

Molari kritisoi kyllä Aron työtä, mutta myös kovasti henkilöä.

Kronström sanoo toistuvasti, että Molarin toiminta olisi kahdessa oikeusasteessa todettu lainvoimaisesti haitalliseksi. Kronströmillä on nelikenttä Molarin aiheuttamasta haitasta Aron elämälle.

Nyt Jantunen:

Jantunen on tutkija puolustusvoimien palveluksessa eikä ole millään tavalla julkisuuden henkilö. Kouluttamista ja esitelmöintiä on hyvin vähän. Sotatieteen tohtorin tutkinto pätevyytenä. Kronström sanoo, ettei Jantunen voi olla huono tutkija, kun on tohtori. Sikäli Molarin kritiikki ei voi olla aiheellista.

Kronström väittää Molarin kommentoineen Aroa ja Jantusta ’seksuaalisävytteisesti’. Molari on seurannut Jantusta somessa ja pyrkinyt tilaisuuksiin, joissa Jantunen osallistuu. Molari on tilaisuuksissa kuvannut Jantusta ja pyrkinyt myös Jantusen puheille.

Molari tarkkailee Jantusta somessa. Molarin toiminta tahallista ja oikeudetonta. Pitkäkestoista.

Jantusen elämänlaatu on heikentynyt. Turvallisuusuhka ja sananvapaus on kaventunut. Pelkoa ja ahdistusta ja saanut henkilövahingon. Jantusella oireita, jotka eivät voi aiheutua kuin Molarista. Jantusen työaika kuluu Molarin toiminnan seuraamiseen ja turvajärjestelyistä huolehtimiseen Molarin takia.

Henkilövahingon korvausvaatimus on 8000€, kärsimys 20 000€. Molarin asianesittely:

Molari ei ole soittanut tai viestitellyt Arolle ja Jantuselle.

Molari on osallistunut pariin tapahtumaan, joissa Aro tai Jantunen ovat esiintyneet.

Aro iloitsi julkisesti Molarin työttömyydestä ja haaveili Molarin pakkohoitoon ohjaamisesta. Se, että Molari on ollut Venäjällä ja tuntee erilaisia ihmisiä siellä ei tee hänestä FSB:n agenttia.

Molari sanoo, että ensimmäinen hänen juttunsa MV-lehteen oli kaksi vuotta Aron trollijutun jälkeen.

Kustantaja kutsui Molarin kirjan julkistamiseen, josta Riiheläinen poisti. Jantunen tuli sattumalta Bottalle, kun Molari poistui kirjan julkistamistilaisuudesta, josta Riiheläinen pyysi häntä poistumaan.
Molari vertaa hänen tapaustaan vainoamistuomioihin, joissa erittäin runsasta ja uhkaavaa toimintaa.
Miksi Kronström kuvaa Molaria vakavana vainoajana? Molari kertoo, että kirvesjuttu oli rauhanomainen perunakellarin purkutyön työkalu. On vilpillistä, että Aro ja Jantunen väittävät Molarin uhanneen heitä kirveellä.

Miksi Molarin tulo eduskuntaan oli muka uhka koko demokratialle Jantusen mukaan? Molari lukee lakia vainoamisesta.

Toisen seuraaminen virtuaalimaailmassa ei täytä vainoamisen tunnusmerkistöä.

Aron 50 000 seuraajan twitter-tilin levikki on laajempi kuin Hufudstadsbladet. Aro on selkeästi julkisuuden henkilö. KKO:n päätös vainoamisesta: Täytyy olla aidosti uhkaavaa (Molari ei ole uhannut ketään) ja suoraan kohteelle osoitettua (Molari ei ole ottanut suoraan yhteyttä).

Molari kysyy, mihin hän uskaltaa mennä, kun pelkkä suunnittelu osallistumasta seminaariin aiheuttaa vainoamissyytteen Jantunen sanoi väitöskirjassaan, että dialogi erottaa keskustelun propagandasta. Kuitenkin Jantunen kieltäytyy keskustelusta Molarin kanssa ja sortuu propagandaan sanoen Molaria mm. harhaista agendaa levittäväksi aktivistiksi. Molari kysyy, onko se, että hän osallistuu Porthanian tilaisuuteen vainoamista? Tai jos hän sanoo pari sanaa Jantuselle?

Myös Jantunen on kuvannut Molaria ja Bäckmania toisessa tilaisuudessa. Aro ja Kronström väittävät, että Molari kuvasi vain Aroa Kansallisteatterin tilaisuudessa. Oikeasti Molari kuvasi enimmäkseen muita.

Molari vaatii lisätutkintaa Aron tuloista, koska Molaria syytetään Aron toimeentulon vaikeutumisesta. Molari luettelee tuloja, joita Aro on saanut nimenomaan sen vuoksi, että hän on käynyt infosotaa Janitskinia ja Molariakin vastaan.

30 000€ joukkorahoitus, 35 000€ Koneen säätiöltä, opetusministeriö 10 000€. Myös Putinin Trollit kirjan oikeudet on myyty 7 maahan. Molari kysyy, onko hänen näkemyksensä siitä, että Arolla on yhteyksiä läntisiin tiedustelupalveluihin perusteeton? Sekin pitää tarkkaan analysoida.

Molari ei ole voinut arvata, että hänen kirjoituksensa aiheuttaisivat Aron ja Jantusen hoitoa vaativan tilan. Psykologiliiton ohje tuomioistuimen haitan arvioimiseksi täytyy huomioida korvausvaatimuksissa.

Onko Aro julkisuuden henkilö? On.
Onko kommentointi tapahtunut julkisiin asioihin? On
Onko Aro itse kertonut samat asiat julkisesti? On Vanhan rikostuomion julki tuominen. Vuonna 2016 Aro kertoi itse New York Timesissa huumetuomiostaan.

On oleellista kuinka paljon Aro itse kertoo julkisesti asioistaan. Molari on kommentoinut vain niitä asioita, joita Aro itsekin on kertonut. Molari sanoo, että valtakunnansyyttäjä ja syyttäjä ei itsekään usko vainoamiseen, koska käyttävät toissijaista syytettä kunnianloukkausta myös.

Päivä loppui, huomenna taas. Nyt oli lyhyt päivä 🙂 

@MolariJuha’n toinen pääkäsittelypäivä #HelsinginKäräjäoikeus:ssa ti 15.9.2020.

JessikkaAro ja #SaaraJantunen kokevat, että Molarin #blogi -kirjoitukset heistä ovat olleet #ahdistavia.

Vainoaminen ei ehkä täyty, odotetaan #valtakunnansyyttäjä’n kantaa #kunnianloukkaus:kseen.

Image

Kronström on myös pidentänyt #tekoaika’a tälle päivälle, mihin tuomari huomauttaa, ettei esitutkintaa ole toimitettu lähempänä nykyhetkeä kirjoitetuista teksteistä.

Aro ja #Jantunen esittävät myös uutena todisteena videon vuodelta 2010.

Aron AA #Kronström lukee toissijaisen syytteen #kunnianloukkaus:ksesta (myös törkeä tekomuoto) ääneen.

Molari kiistää sekä normaalimuotoisen kunnianloukkauksen että törkeän tekomuodon. Normaalimuotoisena teko olisi vanhentunut.

Törkeä tekomuoto vaatisi tahallisuuden.
Tänään käsitellään 60 Molarin #blogi -tekstejä, joten päivä on pitkä ja asiapitoinen. Molari on teologian tohtori ja toimittajataustainen, joten tekstianalyysi on hänen vahvuutensa.

Kronström vaikuttaa hoitavan myös Jantusen puolustamisen, vaikka Jantusella omakin AA salissa.

Syyttäjä Hämäläinen sanoo, että noin 5 min per teksti veisi 5,5h. Siihen pyritään.

Syyttäjä sanoo, että #blogit varsin lieviä, mutta #keljuilurikos:ksen tunnusmerkistö saattaa täyttyä. Oikeasti käytti #keljuilu -termiä 🙂

 1. blogi: ”Miksi Putin ei hyväksynyt minua mahtavaan Venäjän trolliarmeijaansa Suomessa?” Katsotaan videotykiltä blogia. #Kronström sanoo heti, että hänellä menee pidempään heti ensimmäisessä tekstissä.

Kronström lukee Molarin #sarkasmi’a, että miksi Molari voisi olla #trolli?

Molari kertoo blogissa omasta toimittajataustastaan ja 500 kirjoitetusta artikkelistaan Venästä.

Blogissa ilmenee, että Molari paljasti jo yli kymmenen vuotta sitten @HeidiHautala’n yhteydet Suomessa toimiviin tseteeneihin, joilla yhteydet #TerroriIsku’ihin Venäjällä.
Molari vastaa, ettei tässä blogissa mainita Aroa ollenkaan, vaikka #Kronström väittää, että tämä oli #vainoaminen:en alkupiste.

Tämä blogi ilmestyi 4 päivää Aron ensimmäisen @Yleisradio’n #trolli -jutun.

Tsetseeniterroristit kävivät Molarin ovella uhkaamassa murhata M:n perhe.
Syyttäjä: Molari epäilee blogissa, että Arolla on yhteyksiä #Supo’on ja länsimaisiin #tiedustelupalvelut:ihin.

Molari: Miten on halventavaa, että Molari epäilee Arolla olevan yhteyksiä Supoon?

Katsotaan Molarin keskustelua facebookissa suomalaisen upseerin kanssa.

 1. blogi ”Fake victim” Aro @Yleisradio’n tv-ohjelmassa ”Häiriköt piinaavat Venäjä-keskustelua” 28.1.2015.Molari analysoi Aron kehonkieltä, kun Aro kertoilee televisiossa, kuinka häntä vainotaan, kun hän kirjoitti Venäjän #trollit:ista. Aro sulkee usein silmänsä, kun ei puhu totta

Jantusen AA Koskenniemi ensimmäistä kertaa äänessä tänään. Kertoo Jantusen sanoneen, että sai #vihaviesti’n ’Ime munaa’.

Molari kirjoittaa blogissa, että valheellisten uhrikertomusten tarkoitus on mustamaalata tietty ihmisryhmä Aron ja Jantusen ’vainoamisesta’.
Molari sanoo blogissaan tuovansa ilmi, että häiriköitä ja uhkailijoita on aina riippumatta siitä, mikä julkisesti esiintyvän agenda on.

Valheelliset uhrikertomukset paljasti #Snowden tuohon aikaan läntisten #tiedustelupalvelut:jen yleisesti käyttämäksi toimintatavaksi.

 1. blogi: ”Tutkimus Venäjä- ja Suomivihamielisten trollien toiminnasta Suomessa”

Molari sanoo Aron, Torsti Sirenin, Jantusen ja Rysky Riiheläisen toiminta #PutininTrollit:en jahtaamiseksi on kiihdyttänyt häirintää monia suomalaisia kohtaan.
Morari kirjoittaa blogissaan 1v. 4kk Aron ensimmäisen trolli-jutun jälkeen, että Aron julkinen #VenäjänTrolli -jahti on voimistanut Molariin kohdistunutta häirintää.

Molari sanoo, että #JoelHarding on itse kirjoittanut Arosta, että Aro sopisi hyvin läntiseen tiedustelupalveluun
Molari sanoo, että #JoelHarding on läntisten tiedusteluoperaatioiden toteuttaja ja tiedot hänestä löytyvät viiden minuutin googlettamisella.

 1. blogi: ”Siivoojapappa vastaa kahdelle mahtavalle sotasedälle #JoelHarding ja #TorstiSiren”.

Blogissa Molari kertoo Aron olevan Joel Hardingin kaveri somessa.

AA Koskenniemi sanoo Aroa objektiiviseksi toimittajaksi eikä ole yhteyksiä läntisiin tiedustelupalveluihin.
Molari sanoo, että Aro keskusteli #JoelHarding’in kanssa mm. Molarista facebookista.

AA Koskenniemi sanoo, ettei Molari ole itse sitä nähnyt.

Molari sanoo, ettei blogin vuoksi näe Aron facebookia, mutta hänelle on lähetetty kuvakaappaus keskustelusta.

 1. blogi: ”Ulkoministeriö rahoitti näytelmän kansallisteatteriin – rooleissa Jessikka Aro, Jarmo Koponen ja Abdirahman Hussein” Molari kirjoittaa tässäkin #Harding’ista. Molari kirjoittaa, ettei hyväksy väitteitä Aron huumeidenkäytöstä nykyään, koska Aro näytti lavalla terävältä.

Syyttäjä: Molari on väitellyt tutkija ja Aro vain ylioppilaspohjainen toimittaja. Molari vähättelee Aron kykyjä tutkivana toimittajana, koska Aro ei ole kouluttautunut tutkija.

AA Koskenniemi: Aroa vähätellään ja viittaukset huumeidenkäyttöön ovat #kunnianloukkaus.
Molari sanoo käyttäneensä sanaa näytelmä, koska Suomessa aina paneeleihin pääsee vain samanmieliset. Molaria kiinnosti erityisesti Jarmo Koponen, joka liittyi Molariin Särkyneet peilit -seminaarin kautta. 2013 Koponen sanoi, että Koponen toivoo #verenvuodatus:ta Venäjälle.
Aro väittää, että Molari videoi vain Aroa Kansallisteatterissa. Molari näyttää todisteenaan, että videoi kaikkien puheita, myös #HusuHussein’in, joka puhui siellä informaatiovaikuttamisesta. Husu sanoi, että Molarin kuvaus häiritsi.Molari kysyy, miksi #Aro valehtelee #oikeus:ssa.

Kronström myöntää, että Arosta on vain tuntunut, että vain häntä kuvataan. Aro ei tiedä, mitä videoita Molari tilaisuudesta julkaisi.

Molari ei myönnä vähättelevänsä Aroa tutkijana ja nostavansa itseään.On #fakta, että #JoelHarding kertoi somessa Aron sopivan hyvin tiedusteluun.
Molari sanoo, että New York Times on myös kirjoittanut Aron huumetuomiosta. Molari kirjoitti, että Aro oli Kansallisteatterissa kunnossa.

 1. blogi: ”Pentagonin propellipäät Jessikka Aron tukena”

Blogissa faktaa #JoelHarding’ista ja Aron yhteydet Hardingiin.

JoelHarding kirjoitti, että Aro voisi olla tiedusteluyhteisön syvimmässä ytimessä. ”One of the good people”.

Molari kyseenalaistaa Aron objektiivisuuden toimittajana, kun Aron yhteydenpito #JoelHarding’iin näyttää jatkuvan edelleenkin.
Molari: #JoelHarding kirjoittaa Arosta, että ’kaikissa kontakteissani Aroon’.

Ei ole sattumaa, että Harding puhuu Molarista venäjämielisenä ja äärioikeistolaisena, joku on informoinut Hardingia Molarista. Myös muut #CIA:n ihmiset puhuivat tuolloin Molarista.
Molari kirjoittaa blogissa, ettei ole koskaan uhkaillut Aroa eikä Molari hyväksy mitään uhkailua. Molari vain puolustautuu Aron väitteitä vastaan, että Molari on mm. FSB:n kontakti.

 1. blogi: ”Löytyykö Suomesta JTRIG -tekniikan likaisia temppuja?”

JTRIG on tiedustelupalvelujen käyttämä informaatiosodan menetelmä.

Molari kirjoittaa blogissa Aron puhujamatkoista @NATO’n konferensseihin.

Syyttäjä sanoo #MVlehti:n oikeudenkäynnissä esitetystä vaatimus koko MV:n verkkojakelun keskeyttämisestä.

Edelleen lisää materiaalia Aron #JoelHarding -yhteydenpidosta, nyt #LinkedIn -alustalla.

Artikkelissa kerrotaan pitkäkestoisen #amfetamiini’n käytön pysyvistä haitoista.
Syyttäjä: Molari sanoo, ettei Aro ole esittänyt mitään tutkimuksellista näyttöä mm. Pietarin #trollitehdas:aasta.

Molari kirjoittaa, että JTRIG -operaatioissa uhkauksia lähettävät nimenomaan tiedustelupalvelun omat agentit #FalseFlag -uhkauksina, joista syytetään mm. Venäjää.
Syyttäjä kertoo, että #MVlehti’kin osallistui Molarin kanssa Jessikka Aroon liittyvään epäasiallisena koettuun kirjoitteluun.

Kronström: Huumetuomio on todella vanha ja MV-lehti kertoi siitä pilkkaavasti. Se on oppikirjaesimerkki #kunnianloukkaus:ksesta, että julkaistaan tuomio

Molari: Aro kertoi huumetuomiostaan ja huumeidenkäytöstään nuorempana monessa suomalaisessa ja ulkomaisessa mediassa ja Natonkin alustalla heidän lobbaustapahtumassaan.

Aro oikeasti osallistui #Martens -keskuksen kokoukseen pääpanelistina.
Molari sanoo kertoneensa vain julkisestikin esillä olleesta keskusteluista, joiden valossa vaikuttaa, että amerikkalainen #informaatioupseeri #JoelHarding tietää saman tien, että Aro koki Molarin osallistumisen Kansallisteatterin tapahtumaan ikävänä?
Molari puhuu JTRIG -operaatioiden valheellisista hyökkäyksistä.Onko @SuomenPoliisi tutkinut, ovatko Aron saavat törkyviestit oikeasti mistä peräisin?
Miksi Venäjä lähettelisi niitä, koska jäisi niistä täysin varmasti kiinni? Nyt ei ole todistettukaan, että Venäjän trolleja olisi.
AA Koskenniemi sanoo, että on päämiehille edelleen hyvin raskasta, että näitä samoja väitteitä mm. #JoelHarding -yhteyksistä edelleen täällä esitetään vuonna 2020.

Molari sanoo, että näitä asioita ei ole kunnolla tutkittu jostain syystä, siksi spekulaatiot jatkuvat.

 1. blogi: ”Pyysin poliisihallitusta selvittämään Jessikka Aron rahoituskampanjan laillisuuden”.

Kronström: Mitään tutkintaa ei ole aloitettu.

Molari: Lähetin tutkintapyynnön poliisihallitukseen, en poliisille. Uusi Suomi kirjoitti Aron joukkorahoituskampanjasta.
Molari sanoo yhteydenoton poliisihallitukseen johtuneen siitä, että joukkorahoitusasiat olivat silloin julkinen keskustelunaihe yleisemminkin.

Miksi poliisihallitus ja @SuomenPoliisi ei ole reagoinut Molarin tiedusteluun #JessikkaAro’n joukkorahoituskampanjasta?

 1. blogi: ”Tunnustuseni: epäilty elämäni Kremlin trollina”
  Jälleen viittaus Aron mahdollisiin #JoelHarding -yhteyksiin.
  Molari kertoo lähettäneensä tietoja tietoja Arosta toiminnasta MV-lehdelle.AA Koskenniemi: Molari kertoo yhteyksistään Venäjälle. Molari on kirjoittanut RT:lle
  AA Koskenniemi: Molari on kertonut vierailleensa FSB:n rakennuksessa.

Molari sanoo Jantusta ’hysteeriseksi’ blogissaan. Molari yritti kerran ottaa yhteyttä Jantuseen sähköpostilla kysyäkseen hänen tutkimuksistaan, muttei saanut vastausta.
Molari moitti Aron ja Jantusen näkemystä venäläisestä RT-kanavasta. Molari tietää paremmin, koska työskenteli RT:ssä.

Molari kirjoitti RT:lle mm. Navalnyistä, eikä kukaan koskaan määrännyt, miten Molarin pitäisi siellä kirjoittaa.

Molari tutustui RT:n ihmisiin kyllä.

Molari kirjoitti samalla RT-kanavan kolumnipalstalla Medvejevin kanssa, mutta Molari sanoo, ettei Medvejev ole Venäjällä tärkeä henkilö, Putin on.

Kavkaz -center kirjoitti valtavasti herjaavia artikkeleita Molarista, koska Molari paljasti tsetseeniterroristeja Suomessa.

Toinen ti 15.9.2020 KETJU @MolariJuha’n oikeudenkäynnin toisesta #pääkäsittely -päivästä kuvan alla. #JessikkaAro ja #SaaraJantunen kokevat, että heitä on #loukattu.

Image
 1. blogi: ”Saivatko @SuomenKuvalehti ja Aurora Rämö Jessikka Aron suutahtamaan?”#MVlehti:n juttu, jossa kerrotaan Aron hermostuneet, kun SK:n toimittaja kysyy, keitä nämä Suomessa vaikuttavat #PutininTrollit ovat?Aro sanoo @johanbek’in ja @janus_putkonen:n saavan rahaa Venäjältä

AA Koskenniemi sanoo, että MV:n juttua on lukenut 48 000 kertaa. Molari korjaa, että lukema on klikkauksia, ei lukukertoja. Koskenniemi myöntää lukeman klikkauksiksi.
Molari: Hän #referoi julkista keskustelua ajankohtaisesta aiheesta.

Molari kommentoi @SuomenKuvalehti:n juttua ja Aron kommentteja SK:n artikkelin kommenteissa. Aro suutahtaa niissä Rämölle.

Valiokuntaneuvos #PeterSaramo @SuomenEduskunta’sta kritisoi myös Aroa.
Molari julkaisi blogissaan pitkän listan länsivaltojen tiedusteluhenkilöitä, jotka yhtyivät keskusteluun Molarista sen jälkeen, kun #JoelHarding oli Molarin osallistumisesta Kansallisteatterin tilaisuuteen (jossa Aro panelistina) kertonut.

 1. blogi: ”Vainotut, sorretut ja solvatut. Pieni sana Jessistä, Johanista ja Iljasta”Molari kirjoittaa Aron @NATO -konferenssimatkoista ja hänen somessa ilmenneistä yhteyksistään #JoelHarding’iin. AA Koskenniemi sanoo Molarilla olleen yhteyksiä Janitskiniin ja @johanbek’maniin.
  AA Koskenniemi: Molari väittää Aron #militarisoi’van keskustelua mm. Venäjästä Suomessa, mikä saattaa viitata siihen, että Aro tekee tätä @NATO’n ja muun #läntisen tiedusteluyhteisön toiveesta.

AA Koskenniemi väittää, ettei Aroa tuomittu huumeiden välittämisestä.
AA Koskenniemi sanoo Molarin kirjoittaneen, että Ruotsi vetoaa @NATO’n isäntämaasopimukseen Aron suojelemiseksi.Molari: Aro on julkisuuden henkilö. Molari sanoo, että hänen verotietonsa oli julkaistu Iltasanomissa. Jos hän kysyy Aron verotiedot verottajalta, niin se on laillista.

Molari sanoo, että somessa oli/on yli kolmekymmentä kanavaa tai profiilia Molarin nimellä ja kuvalla. Noilla profiileilla herjattiin ihmisiä ja varmasti Aroakin ja Molaria syytellään herjoista. Molari teki poliisille rikosilmoituksia valeprofiileista, mutta poliisi ei tutki.
Molari ’Sorretut’-blogista:

Aroa on solvattu somessa, mutta mm. Janitskinia ja @johanbek on solvattu #valtamedia’ssa.

Molari ei tiennyt, että Aro pitää Jessi -nimeä loukkaavana.

AA Koskenniemi: Molari kertoi Aron kirjoittaneen erään artikkelin.

Molari: Mikä rikos siinä on?

 1. blogi: ”Supo pitää islamisteja ja ’trolleja’ vakavina uhkina kansalliselle turvallisuudelle”

Kronström kertoo Arosta Thaimaassa otetusta kuvasta, joka oli löydetty yökerhon sivustolta netistä.

MikaelStorsjö piti #Alqaida -sivustoa Suomessa. Molari paljasti toiminnan.

MikaelStorsjö’n henkilökohtaisella riemuittiin, kun Molari ei päässyt takaisin papiksi. Molari irtisanottiin, kun hän kritisoi Storsjön toimintaa tsetseeniterroristien palvelimen ylläpitäjänä Suomessa. Aro tykkäsi, kun Storsjö riemuitsi, ettei Molari pääse takaisin papiksi.

 1. blogi: ”Jessikka Aron jenkkiystävä toivoo ’hirmuisia aikoja’ venäläisille”

Ei Molari pilaa Aron mainetta sanomalla, että Aron yhteydet #JoelHarding’iin pilaavat Aron maineen objektiivisena journalistina. Aron maineen objektiivisena pilaavat juuri yhteydet mm. Hardingiin.

 1. blogi: ”Suomalaissivistyneistö ei kestänyt Donald Trumpin voittoa”

AA Koskenniemi: Aro ilmaisi pettymyksensä kuten moni muukin Trumpin voittaessa. Molari maalitti muutkin, jotka Aron Trumpia herjaavasta postauksesta olivat tykänneet.

Kronström kiihtyy, kun Molari lukee #vainoaminen -rikoksen tunnusmerkistöä lain esitöistä.

Someseuraaminen ei ole #kriminalisoitu vainoamisen ilmentymänä. Kronström sanoo kiihtyneenä, että hän tietää sen kyllä, vaikka koko ajan korostaa, että Molari kyttää Aron sometilejä.

 1. blogi ”Trollimetsästäjä Jessikka Aron suuret pupillit”

Molari kirjoittaa Aron pupilleista hänen antaessaan lausuntoja mediaan.

Syitä suuriin pupilleihin voivat olla valehtelu, eräät kemialliset aineet tai seksuaalinen kiihottuminen.

Molari: Kehonkieli oli poikkeuksellinen.

 1. blogi: ”Hyvää syntymäpäivää sotasetä Torsti Siren” AA Koskenniemi: Molari vihjaa Aron yhteyksistä Torsti Sireniin ja että Aro on hybridisotilas Sirenin alaisuudessa. Molari: Aro käy puhumassa @NATO’n konferensseissa viittaa, että Aro on infosoturi. Nato on sotilasliitto.
 2. blogi: Aron rooli infosodassa.
 3. blogi: ”Kyberprofessori Jarmo Limnellin rahoitus”
 4. blogi: ”Tieteilijä, ylioppilas Jessikka Aron opinnoissa on aukkoja”

AA Koskenniemi: Huumetuomio mainittu, sanottu laitapuolen kulkijaksi.
Molari: Kritisoin Aron saamaa Koneen säätiön apurahaa (35 000€). Kyselin tieteilijänä perusteita, miksi Aro sai yleensä tohtoriksi pääsyn jälkeiseen tutkimukseen myönnetyn Koneen säätiöltä. Tutkijoilla on kova kilpailu apurahoista ja perusteet ovat julkisia tarkastusta varten.

 1. blogi: ”Ylestä eronneet Jussi Eronen ja Salla Vuorikoski saavat tukea”

Ylen ex-päätoimittajaa #AtteJääskeläinen saa kovaa kritiikkiä.

Jessikka Aro ja @juhasipila asettuivat Atte Jääskeläisen puolelle.

 1. blogi: ”Trolliupseerit kiukuttelevat Puolustusvoimain komentajalle yleisestä palvelusohjesäännöstä”
  AA Koskenniemi: On ahdistavaa, että Aron nimi mainitaan jutussa aiheetta.
  Molari: Kyllä Aro ainakin top 3:ssa on maailmalla kuuluisimpien suomalaisten toimittajien listalla.
 2. blogi: ”Salaliittoteoreetikko Jessikka Aro the Sunday Times -lehdessä”

Molari: Aro levittää suuressa kansainvälisessä mediassa valhetta MV-lehden Venäjäyhteyksistä. Aron väite on #salaliittoteoria.

Tietenkin MV-lehti kirjoitti vastineen Arolle ja The Sunday Times.
AA Koskenniemi: Molari yrittää estää Aroa kertomasta kansainväliselle medialle, että MV-lehti on Venäjän informaatio-operaatio.

Molari: Te yritätte hiljentää minut.

Kolmas KETJU ti 15.9.2020 @MolariJuha’n oikeudenkäynnistä kuvan alla. #KirjallisetTodisteet eli Molarin #blogit koko päivän käsittelyssä. #JessikkaAro#SaaraJantunen

Image
 1. blogi: ”Gay-pornotähti, peniksestään tunnettu upseeri ja Jessikka Aro: Putinilla kaksi ehdokasta Ranskan presidentinvaalissa.
 2. blogi: ”Karjalainen-sanomalehden palkittu kulttuuritoimittaja Suonna Kononen puhelimessa”

AA Koskenniemi: Aro liitetty juttuun turhaan.

Molari: Janne Rysky Riiheläisen kirjan julkistamistilaisuuden (josta Molari poistettiin) jälkeen Suonna Kononen puhui Molarista ’Miksi tuollainen ihminen edes kutsuttiin tilaisuuteen?’ Molari olisi kysynyt Konoselta asiasta.

 1. blogi: ”Miksi poliisijohto piti jälleen kokousta ’informaatiovaikuttamisesta?’

Syyttäjä: Arosta käytetään nimitystä #toimittelija. Aron yhteydet @JariTaponen:een kyseenalaistetaan.

Molari: #JariTaponen ja Jessikka Aro lähettelevät sydämiä toisilleen twitterissä.
Molari: Aron ja #JariTaponen:n ystävällismielinen yhteydenpito julkisesti asettaa kyseenalaiseksi lain yhdenvertaisuuden kaikkien suhteen.

@JariTaponen jopa lupasi Arolle tehdä henkilökohtaisesti rikosilmoituksen Aron puolesta.

@anttijj1

Kronström: On @JariTaponen:n työ toimia #nettipoliisi’na. On luonnollista, että hän puuttuu epäasialliseen toimintaan netissä ja somessa.Taponen vain puolustaa Aron oikeutta kirjoittaa kaikista aiheista somessakin. Kronström sanoo Taposen työn olevan #informaatiovaikuttaminen.

 1. blogi: ”Millainen mies Jarmo Limnell nousemassa EU:n hybridikeskuksen johtoon?”

Molari: Aro kirjoitti, että MV-lehti on uhka Suomen sananvapaudelle ja demokratialle.

Molari on selvittänyt, ketkä suomalaiset tunnetutkin yhteiskunnalliset vaikuttajat jakavat Aron näkemyksen.
AA Koskenniemi:Aron arvostelu MV-lehteä kohtaan ei ole salaliittoteoria. MV-lehti on tuomittu rikoksista. Molari: Ei MV ole uhka demokratialle ja sananvapaudelle. #Kronström: MV on uhka ainakin Jessikka Aron sananvapaudelle. Molari: Ei ole Suomen sananvapaudelle tai demokratialle

 1. blogi: ”Hieman maaniseksi käynyt Torsti-sotasetä komentaa joukkojaan SOME-sotaan”

Aro oli tykännyt facebook-päivityksestä, jossa Torsti Siren kannustaa somesotaan MV-lehteä vastaan. Aro kirjoitti siihen #kiitos.

Samassa ketjussa Molaria vastaan väkivaltaisia postauksia.
Molari on tehnyt #rikosilmoitukset:ia häntä kohtaan tehdyistä mm. tappouhkauksista. @SuomenPoliisi ei tutkinut edes hyvin väkivaltaisia kuvia, joissa potkitaan Molarin irrotettua päätä.

 1. blogi: ”Rattijuopon lohtupiiri – majuri Mashirille jaetaan lohtua!”

Voimakkaan sarkastinen tyyli.

Molari ei myönnä Jessikka ’piri’ -Aro ilmausta jutussa. Se on MV-lehden toisen jutun linkki Molarin artikkelin yhteydessä. Linkin juttu ei ole Molarin kirjoittama.

 1. blogi: Sotatieteen tohtori #SaaraJantunen vittuilee ja käy kiivaana tohtorinhattu päässään”

Jantusen todiste 22.

Molari: Otsikko on MV:n tekemä, ei Molarin. Molarilla on lisätodiste 4, Saara Jantusen twitter-viestit s. 2-3, katsotaan ne.
Saara Jantunen twitterissä:

”Kusipäät saavat räjähtää” ”Sössöti sössöti sössöti” ”Vitun perse”

AA Koskenniemi: Myönnetään, että Jantunen kiroilee ja Molari ei pidä siitä.

 1. blogi: ”Yle totuudellisena laatumediana tunnusti oman erinomaisuutensa”

Molari: Aron ja Janne #Rysky Riiheläisen käsitys mm. MV-lehdestä on valheellinen.

Tällaiset oikeudenkäynnit #vaihtoehtomedia’a vastaan tuhoavat demokratian ja #sananvapaus:den.

 1. blogi: ”400 naista harjoitteli infosotaa Panssariprikaatissa: Kouluttajana loisti Jessikka Aro.

AA Koskenmäki: Koskee sekä Jantusta että Aroa.

Aro iloinen, reipas ja päättäväinen. Maininta, että Aro on ollut @SuomenEduskunta’ssa kuultavana informaatiosodasta valiokunnassa.
Molari: #Panssariprikaati’ssa harjoitettu #infosota on tärkeä yhteiskunnallinen keskustelunaihe.

AA Koskenniemi: Ei ollut #infosotaharjoitus.

Molari: Oli. Siteeraan jutussa suoraan kurssin esittelyä. Siellä käytiin kuvitteellista infosotaa.

Kronström kiihtyy: Miksi Arosta ja Jantusesta aina vaan kirjoitetaan vähättelevään sävyyn? Kyse on tyylistä kirjoittaa, ei siitä, etteikö sotaharjoituksesta olisi saanut kirjoittaa.

Molari: Eduskunnassa keskusteltiin tuomareiden ja syyttäjien työstä #trollit:ja vastaan.

 1. blogi:

”MV-lehden avustaja rikostutkintaan! Nato -trolli joutunut uhriksi”

Molari: Koen, että Aro levittää #disinformaatio’ta ympäri maailmaa MV-lehdestä. Siksi käyttää ilmausta valehdella Aron esiintymisistä.

Kyseessä Jantusen rikosilmoitukseen liittyvä kuulustelu lokakuussa 2015.

Molari sanoo blogissaan, että Jantusen uhriutuminen ei ole mikään yksittäistapaus vaan pikemminkin kansallinen tarina.

Jantusen uhrikertomukset ovat valheellisia.
AA Koskenniemi: Molari kuvailee kuulusteluaan, joka ei liity Jantuseen mitenkään.

Molari: Sunnuntaista tiistaihin lokakuussa 2015 asti minua pidettiin huonolla ruualla ja kohtelulla poliisissa kiinni.

Molarilta kysyttiin lakkaamatta kuka kirjoittaa hänestä ikävästi mediassa?
Molari oli vastannut, että Jantunen ja @HeidiHautala olivat kirjoitelleet hänestä hyvin ikävästi mediassa.

 1. blogi: ”Kuka trollaa Ylilauta-sivustolla foliotarinaa Marco de Witin ja MV-lehden ’suhteilla'”

Molari ei liity #SuomiEnsin -liikkeeseen mitenkään.
Aro sanoi @SuomenEduskunta’n valiokuntakuulemisessaan, että some-alustojen sananvapautta pitää rajoittaa. Siksi Molari otti Aron lausunnon #Ylilauta -artikkeliinsa.

 1. blogi: ”Sisäministeriö ja Jarmo Limnell tarjoavat #SuomiAreena’lla tiedusteluhömppää.

Syyttäjä myöntää, ettei tämä ole sopimaton artikkeli, mutta toiston vuoksi otettu mukaan.

Molari: Olen #mattimeikäläinen. Miksei minulla saa olla mielipiteitä yhteiskunnasta?

 1. blogi: ”Torsti Siren jälleen kehittää salaliittoteorioita ajattelun ja juttelun rajoittamiseksi”

Molari: Mm. Siren käyttää hyvin rajua kieltä MV-lehteä vastaan. Tottakai MV-lehti vastaa valheellisiin väitteisiin.

 1. blogi: ”Kirjasto epäili Arja Paanasta trolliksi – nyt hän vinkuu #IljaJanitskin’ia vastaan.

Helsingin kirjasto varmisti Molarilta, onko @ArjaPaananen trolli? Hieman savolaisella huumorilla Molari kirjoitti tästä hauskasta sattumuksesta MV-lehteen.

 1. blogi: ”Helsingin ja Brysselin vallasväki halveksii punkaharjulaisia”

AA Koskenniemi: Miksi Aro artikkelissa?

Molari: Miksi halveksitaan punkaharjulaisia, kun kuntalaiset kunnioittivat Sauli Niinistöä ja Putinia, kun presidentit tapasivat Punkaharjulla.

Molari: Aro kävi Brysserissä tapahtumassa, jossa kertoi Pete Pakariselle #valeuutiset:ista ja pian Pakarinen alkoi ivata punkaharjulaisia, jotka arvostavat Niinistöä ja Putinia.

 1. blogi: ”European Values -raportti: Suomi lähes huippua valeuutisten vastaisessa sodassa”

Aro sanoo näyttävänsä tyhmältä artikkelin kuvassa.

Molari: Kyseessä tärkeä eurooppalainen operaatio, jolla halutaan tuhota #vaihtoehtomediat. Raportissa mainitaan Jessikka Aro.
Aron rooli raportin mukaan on kouluttaa Suomessa toimijoita vastatoimiin Venäjän #vaikuttamisoperaatiot:ita vastaan.
Molari: Onko oikea tulokulma, että EU suuntaa operaatioita mm. Suomen vaihtoehtomediaa vastaan?
AA Koskenniemi:Olemme Molarin kanssa samaa mieltä, että aihe tärkeä

 1. blogi: ”Janne Riiheläinen lobbaa toimia ’äärioikeistoa’ ja ’informaatiovaikuttamista’ vastaan”

Vesa Häkkinen iskuryhmän johtaja, jossa Aro ja Riiheläinen ovat olleet aktiivisia MV-lehteä vastaan hyökkäämisessä.

MV-lehti vastasi omalla artikkelilla.

 1. blogi: ”Pastori Sadinmaa: Myös piispa Irja Askola osallistui kohuttuun homovihkimiseen”

Aron nimi artikkelissa ilman kunnon syytä.

Syyttäjä: Nyt on kuultu Aroon liittyvät kirjalliset todisteet. Aro kertoo omassa kuulemisessaan, miten kirjoittelu vaikutti.
Molari kirjoitti Sadinmaasta, koska Venäjän median kanava 5 halusi haastatella Sadinmaata.

Aro ja kolme muuta toimittajaa varoittivat Sadinmaata, ettei anna haastattelua kanavalle 5, jolloin myös Molarin toimittajan työ estyi Aron toiminnan takia.
Päivä alkaa olla pulkassa.

Jantusen kirjalliset todisteet huomenna ja Aron ja Jantusen kuulemiset myös.

Kiitos kaikille seuranneille 🙂

Tänään jatkuu @MolariJuha:n #vainokäräjät Helsingin käräjäoikeudessa. Ohjelmassa syyttäjän haastehakemuksessa mainitut kirjalliset todisteet #SaaraJantunen osalta ja #asianomistajien#JessikkaAro ja Saara Jantunen kuulemiset. #ReformiStudio jakaantuu tänään kahteen oikeuteen.

Image

Aamu alkoi taas jännittävästi, koska #syyttäjä#JuhaMikkoHämäläinen:kin oli noteerannut @iltasanomat konekielisen englanninkäännöksen #ArjaPaananen jutusta, jossa oli kirjoitettu, että täällä on syytteessä #valtakunnansyyttäjä#RaijaToiviainen. 😇 Pyrin taas salin 209 alaosaan, koska täällä on paljon paremmat pöydät, jonka ääressä kirjoittaa, näkee taulun, jonne todisteet heijastetaan ja kuulee myös paremmin.
AA #MartinaKronström paiskasi heti aamun aluksi oven kiinni nenäni edestä ja väitti etten saisi tulla saliin. #Tuomari#PetraSpring muistutti Kronströmiä oikeudenkäynnin julkisuudesta ja siitä, että ensimmäisen päivän pyyntö yleisölle siirtyä lehterille johtui yksinomaan #korona:n aiheuttamista turvavälirajoituksista.

Salissa on tänään myös #tutkinnanjohtaja#HarriSaaristola. Tässä #syyttäjä:n #haastehakemus#SaaraJantunen osalta. Haasteessa myös nyt läpikäytävät #kirjallinentodiste:et. 1/2#Haastehakemus jatkuu. 2/2

Tässä myös syyttäjän muut vaatimukset.
#Rikosuhrimaksu
#Muuvaatimus
#Seuraamuskannanotto

Muuta huomioitavaa:
Syytteen nostamisesta on sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 24 pykälän nojalla päättänyt #valtakunnansyyttäjä.Nyt keskustellaan @Yleisradio TV 1 28.1.2015 ohjelmasta ”Häiriköt piinaavat Venäjä-keskustelua”, jossa haastateltiin #SaaraJantunen. Syyttäjän mukaan @MolariJuha oli blogissaan kuvaillut Jantusen televisioesiintymistä halventavalla ja leimaavalla tavalla.

Molari ei tytöttele sotatohtori Saara JantustaHelsingin Sanomien sunnuntainumeron 5.7.2015 verkkoversiossa ja printtipainoksessa sotatohtori Saara Jantunen kertoo saaneensa sähköpostin …https://juhamolari.blogspot.com/2015/07/molari-ei-tytottele-sotatohtori-saara.htmlHaastehakemuksen kohta 1.4.
Molari on mennyt sananvapautta koskevaan seminaariin, valokuvannut siellä esiintyvää Jantusta ja pyrkinyt hänen puheilleen. Molari on myöhemmin kommentoinut Jantusta halventavasti.
#trolliseminaari
#sotatohtori

MV-lehden avustaja rikostutkintaan! Nato-trolli joutunut uhriksi? – Uusi MV-LehtiHelsingin poliisi esitti 10.5. kutsun keskiviikolle 17.5.2017 rikoskuulusteluihin, rikosnimikkeinä mm. vainoaminen, laiton uhkaus ja kahdeksan kappaletta kunnianloukkauksia. Uhrin nimeä poliisi ei suo…https://mvlehti.net/2017/05/10/mv-lehden-avustaja-rikostutkintaan-nato-trolli-joutunut-uhriksi/Välihuomio. Olen itse saanut jo monen vuoden ajan vakavasti minua ja perhettäni uhkaavia viestejä. Viime yönä sitten tällainen #Interpol viesti. @Suojelupoliisi@krp_poliisi@SuomenPoliisi vähät välittävät.

#vainoaminenSyyttäjä Hämäläinen otti esille ns. #rajoittamispykälä:n #kunnianloukkausrikoksissa. Mm. tieteellistä työtä täytyy saada arvostella voimakkaastikin ennenkuin se tulee rangaistavaksi kunnianloukkauksena. #Oikeusohje, menettelyn arvostelu on sallittua.

Sotatohtori Saara Jantunen, Infosota (Otava 2015), pommittaa siviilejäSotatohtori Saara Jantunen  pommittaa siviilejä kirjassaan Infosota (Otava 2015). Pidän erittäin loukkaavana, kun Suomen puolustusvoimien i…https://juhamolari.blogspot.com/2015/10/sotatohtori-saara-jantunen-infosota.htmlNyt keskustellaan #SaaraJantunen#Infosota kirjasta, jossa @MolariJuha mainitaan useaan kertaan. Molari kritisoi Jantusta siitä, että hän levittää valheellista ja loukkaavaa tietoa hänestä. Jantunen kirjoittaa mm. Molarin olevan #Venäjänpuhemies ja #propagandisti#Infosota kirjassaan Jantunen väittää @MolariJuha:n olevan #harhaista agendaa esiintuova #aktivisti ja että hän on #Venäjän#vaikuttaja#agentti. Näistä kommenteista Molari on erittäin loukkaantunut.Todisteena käytetään #Uberuutiset artikkelia ”Juho Molarin debunkkaus sotatohtori Saara Jantusen Infosota-kirjasta”. Syytteessä lukee väärin, että juttu olisi julkaistu #MV lehdessä, jolla paljon lukijoita. Syytettä korjataan. @iltasanomat kirjoitti.

Ex-kirkkoherraa syytetään Puolustusvoimien tutkijan vainoamisesta – taustalla muun muassa kertomus ”isosta ja terävästä kirveestä”Kremlin-mielisenä nettivaikuttajana tunnettu mies on Helsingin käräjäoikeudessa syytettynä kahden henkilön vainoamisesta. Asianomistajia yhdistää se, että he ovat perehtyneet Venäjän harjoittamaan inf…https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006635924.htmlAlkuperäinen kirjoitus on ollut Molarin omalla blogialustalla, jolla ei ole paljon lukijoita. Jantunen on kokenut maininnan #kirves:tä uhkaavana. Haasteessa lukee, että Molarin kirjoitus on johtanut Jantuseen kohdistettuihin #turvatoimiin.

Sotatohtori Saara Jantunen, Infosota (Otava 2015), pommittaa siviilejäSotatohtori Saara Jantunen  pommittaa siviilejä kirjassaan Infosota (Otava 2015). Pidän erittäin loukkaavana, kun Suomen puolustusvoimien i…https://juhamolari.blogspot.com/2015/10/sotatohtori-saara-jantunen-infosota.htmlKohta 1.7
Nyt käsitellään tapahtumaa Helsingin Kirjamessuilla. Syytteen mukaan Molari on lähettänyt Jantuselle 21.10.2015 häirintätarkoituksessa sähköpostiviestin, jossa on ilmoittanut tulevansa messuille ja liittänyt viestiin kaksi Jantusta halventavaa kuvaa. Haastehakemuksen kohdassa 1.8. käsitellään Molarin ja #JussiParviainen käyntiä Kirjamessuilla. ”Tallenteella Molarin seurassa ollut tunnettu teatteripersoona arvioi Jantusen esiintymistä häntä halventavalla tavalla.” Asiassa kuullaan mm. Parviaista.

Jussi Parviainen TWIT Propagandisti Sofi Oksasen Ja Sotatohtori Saara Jantusen Eleet Ja Ilmeet BU : Jussi Parviainen : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet ArchiveHelsingin kirjamessut | 23.10.2015 | 25 minTarvitsemmeko uuden oppiaineen, propagandan tunnistaminenEsiintyjät: Sofi Oksanen, Jussi Niemeläinen, Saara…https://archive.org/details/jussiparviainentwitpropagandistisofioksasenjasotatohtorisaarajantuseneleetjailmeetbu

Haastehakemuksen kohta 1.9.
Molari on joutunut #poliisikuulustelu:un 25.10.2015, jossa häneltä on tivattiin onko hänestä kirjoitettu julkisuudessa viime aikoina. Molari on kirjoittanut maaliskuussa 2016 blogikirjoituksen ”Nukkemestarin haavoitettu barbie-nukke” kokemuksistaan. Molari kertasi 3/2016 kirjoitetussa blogikirjoituksessaan kokemuksiaan poliisikuulustelussa ja kertoi kokevansa olevan poliittisen #vaino:n uhri. ”… vihjannut Jantusen ja hänen työnantajansa harjoittavan poliittista vainoa ja valheellisesti yhdistänyt Jantusen esitutkintaan.” Katsotaan pätkä #YlePerjantai:n Jantusen haastattelusta. Molari on somessa arvostellut Jantusen lausumia. ”Molarin maalittamisena pidettävä menettely on johtanut sosiaalisessa mediassa laajaan Jantuseen kohdistuneeseen, luonteeltaan aggressiiviseen ja loukkaavaan kirjoitteluun.” Molarin 18.10.2016 julkaisema #MV-lehden artikkeli. Asianomistajien ja syyttäjän mukaan Molarin kirjoitus on ennalta-arvattavasti altistanut Jantusen vihakirjoittelulle. Luetaan mm. Heikki Kuntun, Kai Ruonalan, Jarmo Jauhiaisen kommentit artikkeliin.

Saara Jantunen kirjoitti sotilaille Suomi Ensin –liikkeestä ja MV-lehdestä – Uusi MV-LehtiPääesikunnan ohjaaman Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen tutkija, sotatieteen tohtori Saara Jantunen kirjoittaa Sotilasaikakauslehdessä 10/2016 sosiaalisen median ”poliittisista vaikutuskampanjoista, …https://mvlehti.net/2016/10/18/saara-jantunen-kirjoitti-sotilaille-suomi-ensin-liikkeesta-ja-mv-lehdesta/Molari on syytteen mukaan pyrkinyt lähestymään Jantusta ilmoittautumalla #Maanpuolustuskorkeakoulu:ssa järjestetylle #informaatioturvallisuuden kurssille. Jantunen on peruuttanut luentonsa.

Molari ei ilmoittautuessaan edes tiennyt, että Jantunen esiintyy, @veitera kiinnosti. Lounastauko. Jatkamme 12.55. 

#Vainokäräjät@MolariJuha, #pääkäsittely päivä 3 jatkuu pian. #ReformiStudio:n #tutkivatoimittaja@TiinaKeskimki seuraa paikan päällä salissa 209.

Image

#Pääkäsittely jatkuu salissa 209. Syyttäjä, asianajajat ja vastaaja tulivat sisään salin ovesta. #Asianomistajat#JessikkaAro ja #SaaraJantunen ns. #pelkääjänovi:sta.

Ensin käsitellään vielä kirjallisia todisteita.

#vainokäräjät@MolariJuha Käsitellään syytteen kohtaa 1.13. ”Molari on 23.2017 pyrkinyt lähestymään Jantusta, valokuvannut häntä kadulla ja julkaissut ottamansa kuvat sekä omalla Facebook-sivullaan että MV-lehti nimisessä verkkojulkaisussa Jantusta halventavien kommenttien kanssa.”

Bottan Nato-trollien salainen kokous: ”Tänne et sinä saa tulla!” – Uusi MV-LehtiPerjantaina 17.2.2017 kello 13 Docendo-kustantamon kustantaja ilmoitti, että Janne Riiheläisen turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kirjan julkistamistilaisuus on 23.2. kello 10:30 Ostrobotnialla (Mus…https://mvlehti.net/2017/02/23/bottan-nato-trollien-salainen-kokous-tanne-et-sina-saa-tulla/Molari kertoo, ettei ollut tietoinen siitä, että Jantunen on tulossa paikalle @veitera:n turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kirjan julkistamistilaisuuteen. Kyseessä oli sattumaan liittyvä kohtaaminen, joka ei täytä #vainoaminen rikoksen tunnusmerkistöä.

Bottan Nato-trollien salainen kokous: ”Tänne et sinä saa tulla!” – Uusi MV-LehtiPerjantaina 17.2.2017 kello 13 Docendo-kustantamon kustantaja ilmoitti, että Janne Riiheläisen turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kirjan julkistamistilaisuus on 23.2. kello 10:30 Ostrobotnialla (Mus…https://mvlehti.net/2017/02/23/bottan-nato-trollien-salainen-kokous-tanne-et-sina-saa-tulla/Nyt näyttää siltä, että joudutaan varautumaan #varapäivä:än, koska tänään tuskin ehdimme kuulemaan kumpaakin asianomistajaa. Puhutaan Molarin #motivaatiotausta:sta ja miksi Jantunen ja Aro ovat pelänneet häntä. Asiaan liittyy #video, joka löytyy ao. linkistä.

YLE: Molari yllyttää rikokseenYLEn Dokumenttiprojektissa esitettiin maanantaina 12. maaliskuuta Pekka Niskasen dokumenttielokuva Virtuaalinen sota. Elokuvassa kerrotaan muun muassa Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin hallitu…https://finrosforum.wordpress.com/2012/03/13/yle-molari-yllyttaa-rikokseen/Molari kertoo pelänneensä terroristitaustaisia henkilöitä, jotka levittivät hänestä valeita englanniksi, venäjäksi ja turkiksi. Juttuja oli yli 300 ja Molari teki niistä rikosilmoituksen. Asia ei edennyt poliisissa ja #rikosilmoitus jopa hävisi erikoisesti @LUpoliisi. Käytiin vielä läpi yksi #kuvakaappaus Molarin blogista 5.7.2015, teema: Jantusen ja hänen ammattiosaamisensa vähättely Nyt päästiin #asianomistaja#SaaraJantunen kuulemiseen. Koska Molarilla ei ole #avustaja:a, siirtyi hän salin etuosaan, jotta saa suoran näköyhteyden Jantuseen, joka istuu sermin takana yleisön näkymättömissä.

Ensin Jantusen taustasta:
fi.wikipedia.org/wiki/Saara_Jan…Ensin Jantunen kertoi taustoistaan ja tutkimuksen alastaan. Kysyttäessä onko hän #julkisuudenhenkilö Jantunen vastaa, että #virkatehtävä on #julkinen, mutta sen sisältö ei ole julkista, koska se on täysin työnantajansa #Pääesikunta:n päätäntävallassa mitä tutkimusta julkaistaan. Jantunen on erikoistunut #informaatiovaikuttaminen teemaan. Jantunen ollut #tekoaika (joka alkoi 14.12.2014) julkisuudessa ja antanut mm. lausuntoja #media:lle Ukrainan tilanteesta. Jantunen antoi haastattelun @yleuutiset iltalähetyksessä liittyen Aron joukkoistusartikkeliin. Jantusen #Infosota kirja julkaistiin syksyllä 2015. Tunsiko hän Molaria? Jantunen vastaa tietäneensä Molarista, että häiriköinyt ihmisiä #some:ssa, käyttäytynyt epäasiallisesti virassaan seurakunnassa, uhkaillut #Kavkazcenter:in henkilöstöä ja #MikaelStorsjö:tä. #MikaelStorsjö:stä puhutaan. Storsjö ollut Jantusen mukaan Molarin hampaissa pitkään. Jantunen sanoi, että Molari oli masinoinut #nashinuoret osoittamaan mieltään Storsjön kodin eteen Suomelinnassa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikael_Storsj%C3%B6Jantusen mukaan Molari on kirjoittanut paljon häiritseviä tekstejä. ”Tästä ihmisestä voi oikeasti tulla #takiainen.” Jantunen sanoo, ettei kannata näyttää miltä tuntuu, koska hän vain innostuu siitä. Molari ei Jantusen mukaan ole kirjoittanut yhtään #substanssikommenttia. Jantusen mukaan Molari on kuvannut häntä termein: hysteerinen, houreinen, psykoottinen, vanhapiika. #Porthania:ssa Molari oli kuitenkin tullut juttelemaan ystävällismielisesti Jantusen kanssa ja he olivat vaihtaneet muutaman sanan.Jantusen mukaan hän ei ole puhunut Porthanian esityksessään avioeroprosessista tai miehen sukupuolielimistä kuten Molari on omassa kirjoituksessaan kirjoittanut. Molari on halunnut eristää Jantusen ystävistään koska tykkämällä somepostauksista joutuvat ystävät myös hampaisiin. Jantuselta kysytään, onko hän ollut yhteydessä Molariin ja yrittänyt saada toiminnan loppumaan? Ei ole ollut.

Jantunen on kirjassaan kuvannut hänen häirintäänsä mutta se on aiheuttanut lisähäirintää. Ns. kirvestekstin Jantunen on kokenut #tappouhkaus:ksena, Jantusen mukaan ”kirveellä ei tehdä purkutöitä perunakellarissa”.
Jantunen kokee kirjoituksen #stressitesti:nä. Ihmiset alkoivat huolestumaan hänen turvallisuudestaan.

Sotatohtori Saara Jantunen, Infosota (Otava 2015), pommittaa siviilejäSotatohtori Saara Jantunen  pommittaa siviilejä kirjassaan Infosota (Otava 2015). Pidän erittäin loukkaavana, kun Suomen puolustusvoimien i…https://juhamolari.blogspot.com/2015/10/sotatohtori-saara-jantunen-infosota.htmlKeskusteltiin #Infosota kirjasta. Jantunen sanoi ettei se ole #tutkimuskirja vaan #ajankuvakirja, joka on käännetty myös viroksi. On myynyt ihan kohtuullisesti.
#Kirjakustantaja joutui ilmoittamaan #turvallisuusviranomaisille ennen #Kirjamessut Jantusen turvaamisen tarpeista. Huolimatta henkilökohtaisesta #turvamies:hestä Molari ja Parviainen tulivat kuvaamaan Jantusta lähietäisyydeltä.

Jantunen joutui poistumaan messuilta, koska pelkäsi näitä häiriköitä. ”Siihen loppuivat mun kirjamessut esikoiskirjailijana.” Jantunen kertoo Molarin uhkailleen ja seuranneen häntä ja todistettavasti pahoinpidelleen oman lapsensa. Jantunen ei mitenkään liittynyt poliisikuulusteluun 28.10.2015, koska se liittyi kotiväkivaltatilanteeseen. Jantunen väittää Molarin valehdelleen vielä esitutkintavaiheessa. Jantunen kertoo, että Molari on käynyt jakamassa #meemi:jä #RajatKiinni -facebookryhmään, jonka Jantunen on kokenut häiritsevänä. ”Tätähän tämä nyt on ollut jo kuusi vuotta”. Kaveri kehotti tekemään rikosilmoituksen. Jantunen koki, ettei voi enää osallistua mm. seminaareihin. Jantunen koki, ettei Molarin takia häntä enää pyydetä esiintymään mm. seminaareihin, ”millainen Molari-show siitä taas alkaa?” Molari on osoittanut outoa mielenkiintoa häntä kohtaan. Jantusen mukaan Molari kohdistaa väkivallan uhkaa hänen työnantajansa edustajia kohtaan. Jantusen mukaan Molari on uhannut ampua työnantajansa edustajia eikä tämän vuoksi ihmettele miksei tätä päästetä sotilasalueelle. Jantusen mukaan Molari on vaaninut häntä näkymättömissä ja on tajunnut, ettei voi enää liikkua turvallisesti Helsingissä. Koska tästä muodostui liian suuri #turvallisuusriski, Jantunen ilmoitti työnantajalleen ja tehtiin #tutkintapyyntö poliisille.

Jantunen kysyy: ”Mikä ihminen tekee tällaista?”
”HYI!” ”Säälittävää!” ”Vastenmielistä!” Molari #häiritsee#uhkailee#stalkkaa. Nyt loppuu tämä päivä, vaikka kuulemiset jäivät kesken. #Jantunen kiihtyi loppuvaiheessa niin paljon, että on parempi, että #ReformiStudio tilaa oikeudenkäynnin nauhoitteen ja lataa sen kanavalleen @YouTube.

Kiitos seuraamisesta. 

.@MolariJuha’n vainokäräjät ma 21.9.2020. #Live -seuranta KETJU kuvan alla salista. Vuorossa tänään Molarin oma kuuleminen klo 9-12.

Image

Tuomari #PetraSpring teki todella erikoisen päätöksen heti aamun alkuun:

Koska #SaaraJantunen:n kuulemisen nauhoite meni julkisuuteen, niin Spring julisti kaikki #kuulemisnauhotteet tästä eteenpäin vain asianomaisjulkisiksi.

ReformiStudio kantelee päätöksestä.

AA Koskenniemi näyttää todisteen, jossa #JessikkaAro’n riparikaveri oli #MVlehti:ä luettuaan esittänyt Arolle uhkauksia tekstarilla.

Molari: Tuon ajan MV-juttu ei ole todisteena, eikä Molarin ole osoitettu tuota kirjoittaneen.

Katsomme MV-lehden juttua @NATO’n Georgian konferenssista, jossa Aro esiteltiin @Yleisradio’n toimittajana, kun Aro esiintyi paneelissa.

Aro mainitsi Molarin nimeltä puheenvuorostaan Georgiassa Venäjän agendan ajajana Suomessa. Molari teki kunnianloukkauksesta rikosilmoituksen.
AA Koskenniemi näyttää kuvakaappausta youtube -videosta, jossa keskustellaan Aron #PutininTrollit -kirjasta. Mukana Molari ja @johanbek Bäckman.

Molari muistelee, että #striimi’n teki #ReformiStudio.
AA Koskenniemi näyttää yhtä tilaisuutta, jossa Aro oli mukana ja Molari oli ilmoittautunut osallistujaksi.

Molari sanoo, että hän meni kuuntelemaan @HeidiHautala’a eikä Aroa. Hautala oli Molarin kannalta mielenkiintoisempi ja liittynyt Molarin elämään pidempään kuin Aro.
Syyttäjä Hämäläinen: Arolle tulleet vieraiden ihmisten uhkaukset ovat vihamielisen informaatiovaikuttamisen seurausta.

AA Koskenniemi: Molari lähetti #MVlehti:een juttuja, jotta loukkaavat tekstit leviäisivät mahdollisimman laajalle. Siksi törkeä kunnianloukkaus kyseessä.
Molari: On normaalia #kansalaiskeskustelu’a kysyä, miksi @Yleisradio’n toimittaja osallistuu puhujana @NATO’n konferensseihin ja väittää Suomessa toimivan ammattimaisia Venäjän proxy-toimintaa harjoittavia henkilöitä.

Koskenniemi sanoo Molarin kirjoittaneen Jantusen lobbausverkostoista, avioerosta ym., joista Molarilla ei ole oikeaa tietoa. Molari: Jantunen oli #julkisuuden henkilö. #Infosota kirjaa suosittelivat heti monet upseerit ja se pääsi kaikkiin medioihin. Molari listasi suosittelijat
AA Koskenniemi puhuu toissijaisesta syytteestä eli törkeästä kunnianloukkauksesta. Alkuperäinen syyte oli #vainoaminen, joka olisi vakavampi tuomio, mutta täyttyykö sen kriteerit?
AA Koskenniemi: #SaaraJantunen joutui muuttamaan pois Suomenlinnasta, kun Molari kirjoitti Jantusen asuvan Suomenlinnassa.

Molari sanoo, että asia oli ensin jopa kansainvälisessä mediassa. Tuomari vahvistaa, että asia on käsitelty jo, eikä Molari tuonut ensimmäisenä asiaa julki.
Puhutaan, oliko Molari menossa Santahaminan tilaisuuteen Jantusen takia?

Molari: Janne Riiheläinen kiinnosti enemmän kuin Jantunen, vaikka kyllä Jantusen Infosota -kirjakin oli silloin ajankohtainen ja sinänsä tärkeä keskustelunaihe tilaisuudessa.
Katsotaan #SaaraJantunen:n facebook-profiilikuvanaan käyttänyttä kuvaa, jossa Putin on meikattu #transu’ksi.

Molari teki jutun ihmisistä, jotka tykkäsivät Putinin transukuvasta. Molarin mielestä ei ole sopivaa kuvata Putinia tai ketään muutakaan loukkaavasti manipuloiden.

Todisteena esitetään kuva Molarin tietokoneen työpöydästä, jossa näkyy Saara-kansio. Kuva otettu toisen aiheen Molarin somepostauksesta.

Molari sanoo, että tallensi kansioon jutun esitutkinnan materiaaleja, ei Jantunen muuten kiinnostanut Molaria.
Taas eri vuonna ollut turvallisuuspolitiikkaan liittyvä tilaisuus, johon Molari oli menossa. Jantusen nimeä ei tilaisuuden yhteydessä ollut ilmoitettu, mutta Molarin väitetään silti menneen sinne Jantusen takia.
AA Koskenniemi näyttää uutena todisteena @johanbek Bäckmanin venäjäksi kirjoittaman tekstin.

Siinä kerrotaan Molarin kiinniotosta, jossa #poliisi vei Molarin pitkiin kuulusteluihin. Sitä pidetään ihmisoikeusloukkauksena.
Molari sanoo, että teksti on Bäckmanin, ei hänen. Molarilla on ollut jopa vuoden taukoja, jolloin hän ei ollut Bäckmanin kanssa missään tekemisissä, koska heillä on välillä ristiriitojakin.
Molari sanoo, että Bäckmanin kuvailemassa poliisin kiinniotossa kuulustelijat kyselivät Molarilta Jantusesta.

Molari pyytää syyttäjä Hämäläistä etsimään esitutkintapöytäkirjoja ko. kuulusteluista, joista ilmenisi, että poliisi kyseli nimenomaan Jantusesta. Molari ei niitä saa.
Syyttäjä esittelee tapausta, jossa toimittajaan on kohdistettu uhkailua. On yhteiskunnallisesti merkittävää, jos toimittaja ei uskalla tehdä työtään kaikista aiheista.
Molari näyttää sähköpostiaan, jolla ilmoittautui maanpuolustuskorkeakoulun kurssille Santahaminaan.

Kurssin ohjelma oli sellainen, että Molarin olisi ollut siivoustyönsä puolesta olla vaikea ehtiä paikalle.
Toinen Molarin sähköposti: Molari toivoo asiallista kansalaiskeskustelua, jossa häntä ei heti #stigmatisoida.

Molarin moite #JessikkaAro’sta on, että Aron väitteet mm. #MVlehti:n Venäjä-yhteyksistä eivät kestä tutkimuksellista tarkastelua eivätkä Molarin omia havaintoja MV:stä.
AA Koskenniemi sanoo Molarin kyllä puhuvan, ettei saa lähettää rumaa palautetta, mutta kuitenkin Molari kirjoittaa rumasti.

Koskenniemi sanoo, että Molari edusti myös Venäjän RT-kanavaa, eli oli Venäjän vaikuttaja Suomessa.
Molari kertoo siitä, että vapaaehtoiskirjoittajat vaan reagoivat joihinkin Aron ja Jantusen lausuntoihin mm. Venäjän #trollit:ista. Juha Herkmanin kirjan pohjalta Molari on kirjoittanut aiheesta. Mm. Aron yhteydet #JoelHarding’iin näyttävät kirjoittajille yhteytenä #tiedustelu’un

Molari sanoo, että jos häntä ja muitakin Arosta ja Jantusesta kirjoittavia tuettaisiin vaikka Kremlistä, niin toiminta olisi huomattavasti organisoidumpaa, säännöllisempää ja voimakkaampaa. Nyt se on ollut satunnaista.
Molari ottaa esiin #Aro’n tekstin tiedustelupalvelun informaatio-operaatioissa toiminut #JoelHarding’ista.

Aro kertoo Hardingin sanoneen, että Aro on luotettava ja ammattitaitoinen kaikissa infosotaan liittyvissä toimissaan.
Harding sanoo, että tiedustelupalvelussa #JessikkaAro’a luonnehdittaisiin ’hyväksi ihmiseksi’, jolla voi olla pääsy kaikkeen sisäpiiritietoon.

InnermostSanctum

.@MolariJuha’n vainokäräjät 21.9.2020. Päivän toinen KETJU kuvan alla. Juha Molarin nauhotettava #kuuleminen. Kaikki #kuulemisnauhoitteet tuomari #PetraSpring julisti vain #asianomaisjulkiset:iksi tästä eteenpäin, kun #SaaraJantunen nauhoite julkistettiin.

Image

Molari aloittaa kuvaamalla, miksi kirjoittaa mm. informaatiovaikuttamisesta.

Aro itsekin sanoo, että #tiedustelupalvelut koittavat saada toimittajien kautta #agenda’ansa mediaan.

Molarin mielestä myös läntiset tiedustelupalvelut pyrkivät tähän, ei vain Venäjä.
Molarin tietämys Venäjästä tulee venäläisen vaimon kautta ja sitäkin kautta syntyneistä kontakteista Venäjällä. Molari on opiskellutkin Venäjällä

Molarin mielestä tämä ei oikeuta kutsumaan häntä #putinisti’ksi.
Molari sanoo, ettei kirjoittanut Arosta aluksi juurikaan, vaan enemmän Jantusesta mm. 2015-2016, kun Jantunen oli julkaissut #Infosota -kirjansa ja keskusteli siitä laajasti mediassa ja aiheeseen liittyvissä seminaareissa.
Aro tuli enemmän Molarin kirjoituksiin, kun #JoelHarding kirjoitti Molarista ikävästi ja nimenomaan Aroon koskevasta Molarin menettelystä. Molari kirjoitti senkin tekstin Hardingille ja #TorstiSiren’ille, joka kirjoitteli päivittäin Molarista mm. @Puolustusvoimat:en koneelta.

TorstiSiren työskenteli #Maanpuolustuskorkeakoulu’ssa.

Molari sanoo, että 2014-2017 hänen elämänsä oli raskasta mm. työn ja pienten lasten vuoksi.

Aron ja Jantusen laajasti levittämät väitteet Molarista #Putinin vaikuttajana loukkasivat ja suututtivatkin Molaria tuolloin.

Molari oli kirjoittanut #informaatiovaikuttaminen:sta jo vuosikymmenen ennen kuin Aro ja Jantunen tulivat alan pariin julkisesti. Tämä nyt käsiteltävä oli vain saman toiminnan jatkamista.
Molari sanoo, ettei hän halua estää Aron #journalisti’n työtä, vaan haluaa vain itsekin tehdä kirjoitustyötään vapaasti ja osallistua alan seminaareihinkin ilman #rikostutkinta’a osallistumisesta.
Tuomari kysyy, miksi Aron nimi oli niin monessa Molarin jutussa?

Molari sanoo, että vain yhdessä hänen tekstissään Aron nimi oli ehkä turhaan mainittu. Muissa todisteena olevissa teksteissä Aro oli siksi, että kirjoitus oli vaikka Aron @NATO -konferenssien puhujamatkoista.
Molari kritisoi #Aro’a ja #Jantunen:sta siitä, että nämä kirjoittivat Molarista kirjoissaan hyvin negatiivisesti yrittämättä mitenkään ottaa yhteyttä Molariin ja kysyä hänen omia kantojaan.
Molari liikuttuu, kun kertoo, että Aro ja Jantunen kirjoittivat hänestä erittäin negatiivisesti. Aron somessa oltiin vahingoniloisia, kun Molari ei päässyt takaisin #pappisvirka’ansa takaisin. Molari kysyy, miksi Aro iloitsee hänen ahdingostaan ja raskaasta siivoustyöstään.
Tuomari: Ovatko #JessikkaAro’sta kirjoittamasi totta?

Molari: Pyrin esittämään kaiken mahdollisimman totuudenmukaisesti sen tiedon varassa, mikä minulla oli.

Kuitenkin väärät tiedot olisi voitu korjata, jos Aro ja Jantunen olisivat ottaneet yhteyttä ja keskustelleet normaalisti

Molari sanoo, ettei ollut juuri kirjoittanut #JessikkaAro’sta ennen @SKTeatteri Kansallisteatterin tilaisuutta. Aro koki, että Molarin osallistuminen tilaisuuteen on #vaino’a.

Tämä tieto meni yllättäen #JoelHarding’illekin joka kirjoitti siitä blogiinsa.
Aro oli siihen aikaan paljon mediassa mm. #Bonnier -palkinnonkin vuoksi.

Aro sanoo #PutininTrollit -kirjassaan, että Molarilla oli Kansallisteatterin tilaisuudessa #UhkaavaHymy.

Molari ei puhunut Kansallismuseossa kenellekään eikä aiheuttanut mitään #häiriö’tä.
Syyttäjä kyselee Molarilta: Mistä asti olet kiinnittänyt huomiota Aroon?Molari: Aro kirjoitti MI5 -agentista jutun. Molari ihmetteli blogissaan Aron ensimmäistä #trolli -kirjoitusta.Seuraava Molarin kommentointi koski Aron esiintymisiä televisiossa, joissa Aro kertoi häirinnästä.
Molari kirjoitti enemmän Jantusesta 2015 #Infosota -kirjan julkaisun jälkeen.

Arosta Molari alkoi kirjoittaa enemmän 2016.

MVlehti:een Molari alkoi kirjoittaa, kun Mitä Vittua -nimestä luovuttiin, koska nimi oli papista sopimaton.

Molari huomasi keväällä 2016 MV-lehden linjassa myös #rasismi’a, josta ei pitänyt. Heillä oli eri kulttuureista mm. somaleita lasten ystäväpiirissä.

Ilja Janitskin oli vinkannut Molarille #JoelHarding’in kommenteista Arosta ja Molari lupasi Janitskinille jutun aiheesta.
muuten Molari sanoo, että #MVlehti oli enemmänkin blogialusta, johon sai kirjoittaa vapaasti ja vailla kenenkään ohjausta.

MV kyllä otsikoi ja laittoi kuvia Molarin teksteihin. Nämä olivat Molarin mielestä monesti räväkämpiä kuin hän olisi valinnut.
Syyttäjä: Aro oli paljon esillä #MVlehti:ssä.

Molari sanoo, että siksi MV kirjoitti paljon Arosta, kun Aron julkisen toiminnan oikeastaan pääteema oli väittää MV:llä olevan Venäjä-yhteyksiä. Tämä oli valhe ja MV korjasi väitettä lukuisilla vastineilla Aron julkisiin ulostuloihin

Kronström kyselee: Kuka toimitti #MVlehti:een aineistoa?

Molari: Sitä tuli joka suunnasta.

Kronström: Miksi juuri teille toimitettiin aineistoja?

Molari: Monesti aineistoja massapostiteltiin monillekin yhtä aikaa eri vaihtoehtomedioille.

Kronström: Toimititko aineistoja eteenpäin esim. Venäjälle?

Molari: En toimittanut.

K: Saitteko palkkioita kirjoittamisestanne?

M: En saanut, siihen aikaan MV-lehden mainostulot oli jo tuhottu ilmiantokampanjalla. Tiesin, että poliisi olisi puuttunut, jos olisin rahaa saanut.
Kronström: Oletteko saaneet rahaa tämän oikeudenkäynnin aikana?

Molari: Sain #ReformiStudio’lta hieman rahaa, että sain ostettua #bussilippu:n oikeuden istuntoihin.

Kronström: Tiedättekö MV:n nimimerkin T9?

M: tuo nimimerkki lainasi blogitekstejäni muistaakseni.
Kronström: Muistatteko tekstin ’pieni sydänkohtaus’?

Molari: Muistan. #JoelHarding’in tausta löytyi viiden minuutin googlauksella helposti.

K: Janitskin on tuomittu tuostakin #Harding -artikkelista.

M: Toimitin aineistoa Hardingista, en Arosta tuohon.
Kronström: Kuinka paljon MV muokkasi tekstejänne?

Molari: Otsikoita ja kuvia ja joitain inserttejä toimitus lisäili.

K: Toimititteko joskus mm. Janitskinin allekirjoittamiin artikkeleihin materiaalia?

M: Joskus toimitin, mutten tiedä miten niitä käytettiin.
Molari sanoo, että Aro sai rahaa paljon kirjoittaessaan ja puhuessaan MV-lehdestä. Nämä tulot pitäisi tehdä näkyviksi tässäkin oikeudenkäynnissä, koska puhutaan tulonmenetyksistä korvausvaatimuksia.

Kuinka paljon Aro on tienannut tässä kohussa?
Kronström: Miksi Aroa koskevista MV-artikkeleista pitää olla yhteydessä Donetskin kansantasavaltaan?

Molari: MV-lehteä pyöritetään nykyään Donetskissa, päätoimittajana @janus_putkonen. Joitain juttujani olen poistanut, koska ne liittyivät johonkin tilanteeseen ja tunteeseen.
Molari kertoo, että on luvannut kirjoittaa #MVlehti:een laajan artikkelin tästä oikeudenkäynnistä. Putkonen lupasi ilahtuneena julkaista sen.

Kronström: Olette työskennellyt venäläisessä mediassa, keskustelitteko siellä Arosta ja Jantusesta?

M: He eivät kiinnosta Venäjää.

Molari kertoo kirjoittaneensa Venäjällä mm. #PussyRiot -protestista, jolloin ryhmän vetäjä hyökkäsi Molarin kimppuun twitterissä.

Kronström: Mistä saitte AVI:n materiaalin?

M: Eräs juristi toimitti, joka ei halunnut nimeään julki.
Kronström: Mitä pitää tapahtua, että lopetatte Aroon kohdistuneen toimintanne? Sanoitte, että vasta #vankila’ssa.

Molari: En halua, että Aro lopettaa toimintaansa julkisesti, mutta kyllä minullakin on oikeus osallistua keskusteluun ja esittää oma näkemykseni asioihin.
Molari sanoo, että häntä kiinnostaa, miten Aron näkemyksissä näkyvät hänen yhteytensä mm. @NATO’on ja mm. Britannian #tiedustelupalvelu’un lähellä oleviin tahoihin.

Ja miksi Aro on tahojen mielestä ’good people’, joka pääsee sisäpiiritietoon #InnerSanctum.
Tauko, jatkuu klo 14.

.@MolariJuha’n vainokäräjät 21.9.2020. KETJU 3 tältä päivältä kuvan alla. Molaria kuullaan sotatieteiden tohtorin #SaaraJantunen:n osalta nyt iltapäivällä.

Image

Tuomari kyselee Molarilta aluksi:

Milloin kiinnostuit kirjoittamaan Saara Jantusesta?

Molari: Eräs Jantusen TV-esiintyminen vuonna 2016 oli ensimmäisen Jantusta koskevan blogini sisältö. Lukijoita blogeillani oli joitain kymmeniä, joskus satojakin.
Molari huomasi, että #Venäjä -keskustelussa luodaan #MoraalinenHysteria’a tiettyjä ihmisiä kohtaan ja heistä luodaan #demoninen:sia hahmoja, #KansanDemonit:ja.

Molari käsitteli näitä asioita #väitöskirja’ssaan.

Tuomari: Lähetit sähköpostiviestin #Jantunen:lle, jossa pyysit / vaadit eduskunnan tilaisuuden puhujia ottamaan huomioon myös Venäjä -myönteisemmän tulkinnan #informaatiovaikuttaminen:sta käsiteltäessä.

Molari: Esitin vain oman näkemykseni, ehkä painokkaastikin meilissä.
Molari oli tavannut Jantusen Porthanian ovilla #Sananvapaus -tilaisuudessa. Molari ja Jantunen vaihtoivat muutaman asiallisen sanan aulassa.

Molari otti muutaman kuvan tilaisuudessa, myös Jantunen esiintyi niissä. Molari ei ymmärrä, miten julkisessa tilaisuudessa ei saa kuvata.
Erääseen tilaisuuteen #JussiParviainen lähti Molarin mukaan. Parviaista kiinnosti tehdä dokumentti tästä #informaatiovaikuttaminen:sta.

Tuomari kysyy taas @MolariJuha’n blogista, jossa Molari kertoi kulkeneensa kaupungilla kirveen kanssa, kirves oli hänellä matkalaukussa.
Molari kirjoitti, että oli #kirves:een kanssa purkamaan perunakellaria.

Molari sanoo, että itse kirves ei ole uhkaava, vaan kirvestä käyttävä käsi voi vaarallisen kirveestä tehdä.

Jantunen itse loi kirveelle tämän uhkaavan sävyn antamalla blogin kirveelle omia merkityksiään.

Molari kävi @KirjamessutHKI:ssä Jussi Parviaisen kanssa.

Molari sanoo, että #kirjamessut ovat iso tilaisuus, jossa on paljon kirjoja, koko ala Suomessa läsnä.

Molari ja Parviainen kiertelivät koko aluetta, eivät olleet vain Jantusen takia messuilla.
Yle Perjantai -ohjelman jälkeen Molari julkaisi facebookissa kritiikkiä Jantusen esiintymisestä ohjelmassa.

Kaikki paha tulee Jantusen mukaan Venäjältä, hyvä lännestä. Tämä harmitti Molaria.
Puhutaan taas Bottan #JanneRiiheläinen:en kirjanjulkaisutilaisuudesta.

Molari ilmoittautui tilaisuuteen kustantajalle. Kun #Riiheläinen näki Molarin, Rysky käski Molarin pois.

Molari lähti Bottalta Rautatieasemalle päin kävellen ja nappasi valokuvan Bottasta, jossa Jantunen.
Molari sanoo, että on harmistuttavaa, kun lähetetään pois tilaisuudesta, johon on ilmoittautunut. #FaceControl on ikävä asia.

Kronström kyselee: Toimititteko litteroinnin Jantusen esiintymisestä Perjantai-ohjelmassa MV-lehdelle?

Molari: Kyllä toimitin, se oli ajankuva Suomesta.

Kronström: Miksi hymyilitte, kun Jantunen kertoi #ahdistus’ksestaan Molarista?

Molari: En tiedä, hymyilinkö. Halusin vain näyttää ystävälliseltä, kun toinen puhuu vaikeasta asiasta.

Jantunen myös sanoo monessa paikassa, ettei palaute ahdista häntä.
Molari sanoo, että Jantunen on puhunut #Infosota -kirjan vuoksi saamistaan häiritsevistä viesteistä jo paljon ennen kuin Molari oli kirjoittanut Jantusesta mitään.
Kronström: Oletteko kirjoittanut #blogi’ssanne viime viikonloppuna Jantusesta?

Kirjoitin mm. Dostojevskin näkemyksistä syyllisyyteen, jossa jokunen viittaus Jantusen kuulemisen nauhoitteista otettuihin sitaatteihin.
Tuomari kyselee toissijaisen syytteen #TörkeäKunnianloukkaus:ksen (käytetään, jos #vainoaminen:sta ei tuomita) valossa Molarilta.

Molari sanoo, että kysymys siitä, ovatko Jantunen ja Aro kytköksissä #LäntisetTiedustelupalvelut:ihin on oikeutettu mm. Aron @NATO -matkojen vuoksi.
Päivä loppumassa.

Tuomari sanoi, että Molarilla on oikeus tulla kuulluksi vielä lopuksi, koska yleensä asianomistajat kuullaan ensin ja vastaaja viimeiseksi.

Nyt Aro kuullaan Molarin jälkeen huomenna.
Päivä pulkassa, kiitos kaikille seuranneille 🙂

Huomenna taas!

.@MolariJuha’n vainokäräjät 22.9.2020. #JessikkaAro’n kuuleminen alkaa heti aamusta. Käräjätuomari #PetraSpring selittää aluksi eilistä erikoista päätöstään #salata julkiset kuulemistallenteet, vaikka itse kuuleminen on julkinen. Spring ei anna #ReformiStudio’lle päätöstä.

Image

Kuvia en jostaan syystä voi laittaa, muuten tähän ketjuun Aron kuulemisen asioita.
Tuomari #PetraSpring pahoittelee viime keskiviikon tapahtumia.

Sotatieteen tohtori #SaaraJantunen herjasi rajusti @MolariJuha’a kuulemisessaan. Spring myöntää, että hänen olisi pitänyt keskeyttää Jantusen käytös Molaria kohtaan.

Spring varoittaa asianomistajia, ettei toistu.

JessikkaAro kertoo urastaan.

Hänen oman näkemyksensä mukaan hän on ollut erinomainen toimittaja. Kaikki esimiehet ovat kehuneet häntä.

Aro kertoo #Bonnier -palkinnostaan ja muista tunnustuksista, joita on saanut.
Aro pääsee ensimmäiseen #VenäjänTrollit -artikkeliinsa syyskuussa 2014 @Yleisradio’lla julkaistu, jossa Aro toivoo ihmisten kokemuksia venäjämielisten häiriköiden toiminnasta Suomen somessa.

Kyse oli #joukkoistamis -artikkeli, jossa haluttiin laaja yleisö mukaan.
Aro kertoo #PietarinTrollitehdas:aasta. Aro väittää, että Pietarissa toimi jonkinlainen trollitehdas, josta johdetusti syötetään länsimaihin Venäjän intressejä hyödyntävää someviestintää salaprofiilien turvin.
Aro keräsi ihmisten kokemuksia #VenäjänTrolleista, muttei sanojensa mukaan kerännyt ’trolleista’ henkilörekisteriä, vaikka olisi Aron mukaan toimittajana näin voinut tehdäkin laillisesti.
Aro kertoo ihmisten vinkkien mukaan ’kahlanneen internetiä laajasti’.

Aro kävi Pietarissa ’trollitehtaalla’ kuvaamassa ja haastattelemassa ihmisiä, jotka mahdollisesti työskentelivät ’trollitehtaalla’.

Aro sai #Bonnier -palkinnon juuri näistä trolli-artikkeleistaan.

Aroa pyydettiin syyskuun 2014 trolli-artikkelin jälkeen puhumaan trolleista erilaisiin tilaisuuksiin. Tämä kuuluu Aron mukaan toimittajan työhön tiedon jakajana.

Joensuun yliopistossa Aro kertoi Venäjästä ja trolleista ensimmäisen kerran.
.@Sukkola pyysi Aroa ja Jantusta televisioon puhumaan nettihäiriköinnistä, jonka uhriksi he olivat joutuneet.
Aron facebook-postaus levisi laajalle.
Syksyllä 2015 julkaistiin Aron trolli-artikkeli englanniksi, jonka jälkeen hän alkoi saada puhujakutsuja ulkomailta.
Aro väittää, että hän ei ole puhunut #MVlehti:stä puhujamatkoillaan.

Aro jäi työstään @Yleisradio’ssa kirjoittaakseen #PutininTrollit -kirjaansa. Aro sanoi tilanteen olleen kaoottinen, koska häntä häirittiin niin paljon.

Hän matkusteli paljon tapaamassa Venäjän häiritsemiä.
Aro myöntää saaneensa tukia kirjaan Opetusministeriöltä (10 000€) ja @KoneenSaatio’lta (35 000€) vuonna 2016.

Aro myös teki #joukkorahoitus -kampanjan, jolla keräsi 30 000 dollaria kirjaa varten. Aro väittää, että kyseessä ei ollut #laiton rahankeräys.

Aro teki Molarista rikosilmoituksen vuonna 2017.

Aro liikuttuu #voimakkaasti, kun kertoo rikosilmoituksen teon ajasta.

Tutkintapyyntö Molarista tapahtui juuri, kun Aro muutti Lontooseen ’vainoaan pakoon’.
Aro sanoo, että Molari oli alkanut pilata hänen elämäänsä pahoin.

Kronström: Tuntuiko, että eläisit #konfliktialue’ella tuolloin?

Aro: tuntui.
Aro analysoi @MolariJuha’n ainoaa meiliä Arolle sen jälkeen, kun Aro oli pyytänyt #joukkoistus -artikkelissaan ihmisten kokemuksia #VenäjänTrollit:ista.

Aro koki Molarin identifioineen itsensä Venäjän tiedustelupalvelun agentiksi meilissään.
Aron mielestä Molarin sähköposti oli ’by far’ pahinta, mitä hän oli ikinä sähköpostiinsa saanut.

Aro myöntää, että Molari oli toimittajien keskuudessa jo ’vanha tuttu’, koska Molari oli lähettänyt muillekin meilejä aiemmin.

Aro sanoo Molarin olevan sakea salaliittoteoreetikko.
Aro kertoo Molarin toiminnasta @HeidiHautala’n #KavkazCenter -yhteyksien selvittelyissä ja siitä, että Molari ahdisteli Suomen kansalaisia, jotka toimivat tseteenien hyväksi Suomesta käsin.
Aro sanoo, että Molarin blogi rikkoo jopa blogialustan omia sääntöjä. Aro esittää toiveen, että Molarin blogit olisi tuhottu jo ajat sitten.

Aro myöntää, että on yrittänyt sulkea Molarin twitter-tilin ilmiantokampanjoilla.
Aro innostuu kertomaan #ReformiStudio’sta.

Molari on päässyt useamman kerran #haastattelu’un Reformi-studioon, jopa @johanbek’in kanssa.

Reformi-studion ensimmäinen kanava tuhottiin Aron mukaan yhteisönormien vastaisena.
Aro väittää joitain kuvia / meemejä ’täysin selvästi’ Molarin tekemiksi, koska vain Molarilla kuvissa on niin ’ankea tyyli’. Aro väittää #MVlehti:n nimimerkin T9 olevan Molari. Aron mielestä T9:n tyyli on sama kuin Molarin. Molari puuttui jossain artikkelissaan Aron kuukautisiin.

Aron mielestä Molarin jutut eivät ole tietoa vaan #mustamaalaus’ta. Aron mielestä vihjaukset Jessikkan huumetaustaan ja mielenterveydellisiin ongelmiin olivat häirintää Molarilta. Aro sanoo, että monet ihmiset ovat lähettäneet Molarin juttuja Arolle messengerissä ikävin saattein.
Aro siteeraa syyttäjää kuvatessaan Molarin toimintaa.

Aron mielestä Molari yrittää estää häntä keskustelemasta mm. Venäjästä, MV-lehdessä ja lähes kaikesta mahdollisesta, koska muuten tekee ’törkyjutun’ MV-lehteen.

95% Molarin jutuista on Aron mielestä ’törkyä’.
Aro kertoo, mitkä kuvat ovat olleet hänen mielestään sopimattomia.

Mm. ’törkyhammaskuva’ ym. Aron mukaan hän näyttää monissa kuvissa ’hullulta ämmältä’.

Aro sanoo, että on järkyttävää, että Molari saa edes puhua tai katsoa Aroa täällä oikeudessa!
Aro jatkaa itkuisella äänellä, että on ilmiantanut Molarin osallistumisen seminaareihin ja pyrkinyt estämään Molarin osallistumisen.

Aro sanoo taas, että Molari hymyili uhkaavasti hänelle Kansallisteatterin tilaisuudessa, jossa Aro puhui.
Aro sanoo, että jos Molari katsoo tai kuvaa Aroa tämän julkisten esiintymisten aikana, niin kyse on #sadismi’sta.

Aro kokee, että häntä alistetaan, kun Molari on yleisössä.

Aro väittää, että hänen #PutininTrollit -kirjassa Molaria käsitellään asiallisesti.
Aro myöntää, että on käyttänyt Molarin kuvaa puhujamatkojensa diana, jossa esitellään Venäjän informaatio-operaatioita Suomessa.

Aro väittää nähneensä painajaisia Molarista.

Molarin blogit ovat Aron mukaan kaikki edelleen tavalla tai toisella luettavissa.
Aro myöntää, ettei ole pyytänyt Molaria missään vaiheessa poistamaan tai korjaamaan mitään Aroa koskevaa artikkelia.

Aron mukaan Molari ei toimisi kuin oikea media ja korjaisi juttuja.

Aro sanoo, että ’nämä ovat kaiken journalistisen säätelyn ulkopuolella’.
Aro sanoo, ettei ole #julkisuushakuinen tai #JulkisuudenHenkilö.

Aro sanoo, että on #pelännyt ja #NähnytPainajaisia.

Aro on puhunut peloistaan ’tyyliin kaikille’, mutta #SyvimmätTunteet:nsa Aro on pitänyt vain itsellään.

Aron puhe on nyyhkytyksen sekaista melkein koko ajan.

Aroa loukkaa pahasti, kun häntä pidetään @NATO’n tai läntisten #tiedustelupalvelut:jen yhteistoimintataho.

Aron #uhrikertomus:ta on on pidetty valheellisena ja generoituna osana #tiedusteluoperaatio’ta.

Aro kertoo haastatelleensa MI5:n agenttia.
Aron mukaan väitteet, että hän on @NATO’n yhteistyötaho ovat joko normaalimuotoinen tai törkeä kunnianloukkaus.

Aron mukaan journalismin ohjeet kieltävät ulkopuolisen vaikutuksen päästämisen toimitustyöhön, joten se Aron mielestä todistaa, että mm. Nato ohjaisi häntä.
Aro sanoo käyneensä noin 300 tilaisuudessa puhumassa #informaatiovaikuttaminen:sta.

Aro myöntää käyneensä lukuisissa @NATO’on kytköksissä olleissa tilaisuuksissa puhumassa.

Aro väittää, ettei muista, keitä muita puhujia noissa #Nato’n tilaisuuksissa oli.

Kronström: Miten pääsit puhujaksi @NATO’n tilaisuuksiin?

Aro: En pidä siitä, että puhutaan, että pääsin sinne!

Kronström: No, miten jouduit sinne?

Aro: En ollut mikään super-asiantuntija, ihan vaan #informaatiovaikuttaminen:een erikoistunut toimittaja.
Käydään läpi joitain artikkeleita Aron kanssa, joihin syyte perustuu.

Aro kertoo, että oli mukana #kansainvälinen:ssä paneelissa, joka jakoi viikottain palkinnon ’parhaalle Putinin miellyttäjälle’ kansainvälisessä politiikassa.

Aro sanoo, ettei tuo ollut poliittinen.
Aro kertoo yhteyksistään #JoelHarding’iin.

Harding kehui Aron työtä #blogi’ssaan, joka yleensä bloggaa #informaatiovaikuttaminen:sta.

Aro myöntää, että Harding on jo 2015 ollut Aroon yhteyksissä sähköpostitse Aron Venäjä -artikkeleista.
Aro sanoo, että #JoelHarding’in ilmaus, että Aro voisi kuulua #LäntinenTiedusteluyhteisö’n #InnermostSanctum’iin, eli simipään piiriin ei tarkoita mitään.
Aro puhuu vanhasta huumetuomiostaan, josta on julkaistu juttu mm. #Anna -lehdessä.

Aro sanoo, että hänen huumetuomionsa levittely on törkeä kunnianloukkaus, johon Molarikin on syyllistynyt.

Aro: Molaria ärsyttää, että Aro ja Jantunen puhuvat negatiivisesti Venäjästä.
Aro sanoo, että Molari on kaikista häntä vainonneista henkilöistä kaikkein pahin ja pelottavin.

Molari on pelottavin, kun on mm. identifioinut itsensä Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n yhteistyötahoksi.
Aro kertoo, että hänen vanha rippikoulukaverinsa uhkasi Aron henkeä. Aro teki tästä rikosilmoituksen.

Uhkaaja oli Aron mukaan #radikalisoitunut lukemaan MV-lehteä jo aiemmin ja nähnyt myös Molarin juttuja siellä.

Aro sanoo olevansa väsynyt, mutta #Kronström jatkaa vaan.
Aro palkattomalla vapaalla @Yleisradio’sta 2016.

Vuonna 2017 meni koko vuosi hukkaan eikä Aro tehnyt silloin ’mitään järkevää’. Jos hän kävi puhujamatkoilla, niin järjestäjä hommasi hänelle lentoliput ja haki lentoasemalta.

Hän asui silloin Lontoossa.

Aro myi asuntonsa 2018, jotta pystyi elättämään itsensä Lontoossa.

Kronström: Ovatko kärsimyksiesi johtuneet nimenomaan Molarista vai muista ihmisistä, joita vastaan olet käynyt oikeutta samankaltaisista teoista?

Aro: 60% johtui Molarista.
Syyttäjä kyselee: Miksi Molari oli toimittajille ’vanha tuttu’ jo 2014?

Aro: Molari tunnettiin varsin ’radikaalina’ Venäjä-kannoiltaan.

Syyttäjä: Oletteko henkilökohtaisesti olleet yhteydessä Molariin?

Aro: En. Olen mahdollisimman tarkkaan vältellyt sitä (Aron pronomini)
Syyttäjä: Kuinka nopeasti saitte tiedon Molarin blogeista niiden kirjoittamisen jälkeen?

Aro: Varmaan tunnissa joku lähetti sen mulla messengeriin.

Aro sanoo Molarin seuranneen häntä somessa herkeämättä.

Syyttäjä: Olivatko teille ikävää palautetta lähettäneet tuttuja?

Aro: ei
Aro: MV-lehti jopa käyttää RT-kanavan ja Sputnikin artikkeleita lähteinään lähde mainiten.

Aron mukaan tämä todistaa, että MV-lehti on Venäjän #informaatiovaikuttaminen:en kanava.

Aro: Suurin osa Aroa koskevista MV-lehden jutuista Arosta oli Molarin kirjoittamia.
Ensimmäinen Molarin juttu MV-lehdessä oli lokakuussa 2016.

Syyttäjä: Molarin motiivi oli, että Aro kirjoitti Venäjää kritisoivia artikkeleista, josta Molari oli eri mieltä.

Aro tutustui Jantuseen 2014 sen jälkeen, kun Aron häirintä alkoi. Häirinnästä puhuminen on ollut iso osa.
Lounastauko

.@MolariJuha’n vainokäräjät 22.9.2020. Päivän toinen KETJU.

Image

Molari kyselee Arolta.

Molari: Olenko koskaan paljastanut asuinpaikkaanne?

Aro: Ette ole.

M: Olenko lähettänyt teille törkyä sähköpostilla?

A: Olette kertoneet, että haluatte Putinin trolliarmeijaan.

M: Oliko se sähköpostissa vai blogissa?

A: Meilissä oli linkki blogiin.

Molari: Miksi sanotte, että olen tavannut FSB:n yhdyshenkilön Tehtaankadun Venäjän lähetystössä Jussi Parviaisen kanssa. Mistä saitte tiedon, että tapasimme FSB:n?

A: Te itse sanotte niin blogissa.

M: Tapasimme Venäjän kaupallisen edustajan, emme FSB:tä.
Molari: Miksi väitätte, että olen luovuttanut tietoja FSB:lle?

Aro: Olette itse kertoneet niin.

Molari: En ole. Olen sanonut, että olen keskustellut FSB:n kanssa Suomessa toimivasta Kavkaz-centeristä. Siellä on ihmisiä, joilla on yhteyksiä #tsetseeni -terroristeihin.
Molari: Miten tulitte tietoiseksi minusta.

Aro: Olitte sanoneet, että on valeuhriutumista, kun kerron häirinnästäni.

Molari: Ymmärrättekö, että on vakava ja loukkaava väite, kun väitätte, että olen FSB:n tiedonantaja? Jopa kunniaa loukkaava.

Aro ei vastaa.
Molari: 19.9.2014 Molari teki blogin Ilarianovin haastattelusta Ylellä. Siinä ei mainittu Aroa sanallakaan.

Aro: Olin toinen sen haastattelun tekijöistä.

Molari: Mielestäni nimenne ei edes esiintynyt jutun yhteydessä.

Aro syyttää Molaria kuviensa manipuloimisesta mm. MV-lehdessä, muttei pysty todistamaan tai yksilöimään yhtään Molarin manipuloimaa kuvaa.

19.9.2014 Molarin blogissa ei puhuttu Arosta, vaikka Aro väittää jutun aiheuttaneen häntä kohtaan #vihaviestit:ssä.
Molari: Mitä 300 tilaisuutta #informaatiovaikuttaminen:sta kertoo työkyvystänne?

Aro: Kertoo, että toiset 300 jäivät väliin, kun minua häirittiin ja työkykyni laski.

M: Millaista taloudellista hyötyä saitte puhujakeikoista?

A: en kovin suuria. 80€ sai monista mm. kouluilta
Aro: Joistain puhujamatkoista sain enemmänkin tuloa, joissain kävin ilmaiseksi.

Molari näyttää Anna-lehden artikkelia, jossa Aro kertoo, että hänen uskottavuutensa vain kasvaa, kun trollit vainoavat ja trollien kautta paljastuu yhä enemmän Venäjän #informaatiovaikuttaminen:sta.
Molari kyseenalaistaa, että hänen juttunsa olisi provosoinut Aron rippikoulukaverin tekemän tappouhkauksen. Siihen aikaan Molari ei kirjoittanut Arosta.
Molari kysyy Arolta, miksi Aro syyttää Molaria muutostaan ulkomaille, kun sai jo Bäckmanilta ja Janitskinilta 100% korvauksen muuttokuluistaan.

Panun kommentti: Kirjoitin aiemmin, että muutto oli Lontooseen, mutta tarkemmin Aro sanoi ulkomaille. Pahoittelen epätarkkuutta.

Molari: Voitteko korjata, että olisin kirjoittanut MV-lehteen jo keväällä 2016?
Aro: Voi olla, että se oli blogissanne.
Molari: Missä olen vihjaillut teidän käyttäneen huumeita?
Aro: Kansallisteatterin tilaisuuden blogissa.
Molari: Olitteko siihen aikaan New York Timesin jutussa?
Aro: New York Times julkaisi tiedon Aron huumetuomiosta tuohon aikaan, kun Molarikin mainitsi Aron yhteydestä huumeisiin nuorempana.

Aro myöntää Aron huumetuomion herättäneen laajaa keskustelua tuohon aikaan.
Molari: Miten se, että Molari sanoo Aron olleen skarppina Kansallisteatterin tilaisuudessa eikä mitenkään huumeidenkäyttäjältä vaikuttanut on loukkaavaa tai väärää tietoa?

Milloin Aro sai konetuliaseen ääntä sisältäneen soiton? Heti trollijutun jälkeen.
Molari: Mikä porukka minulla on ollut?

Aro: Johan Bäckman ja Ilja Janitskin ainakin.

Molari: Milloin olen ollut yhteydessä Ilja Janitskiniin?

Aro: En muista, miten olette sanoneet.

Molari: En ollut yhteydessä Janitskiin 2014-2015 enkä vielä alkuvuodesta 2016.
Molari: En ollut myöskään Bäckmaniin yhteydessä 2014 ja 2015, vasta keväällä 2016.

Molari: Miten tulitte tietoiseksi, että Molari on kirjoittanut myös, että Arolle ei saa lähettää vihaviestejä?

Aro: No, nyt ainakin kuulin. Hyvä periaate, pitäkää tuo.
Molari: Teitte jutun @Suojelupoliisi’sta ja tiedustelulaeista 12.10.2016. Miksi teitä loukkaa, että kerron teillä olevan tällaisia kontakteja Supoon? Ei kai Supoon yhteydenpito ole mitään kunniaa lokaavaa?
Molari: Olen linkittänyt teidät vain muutaman kerran twitterissä, miten se on vainoa.

Aro: Laitoitte twitteriin paljon minua halveeraavia juttuja mm. MV-lehdestä.
Molari: Kirjanne #PutininTrollit oikeudet on myyty moneen maahan, ainakin seitsemään. Paljonko olette saaneet tuloja näistä sopimuksista?

Aro: Kirjaa käännetään kuudelle kielelle. Tulot ovat yksityisasiani.

Molari: Onko teillä kustannussopimus uudesta kirjasta?

Aro: On

Molari: Käsitteleekö uusi kirjanne mm. tätä oikeusprosessia?

Aro: Ei voi tietää mistä kirjoitan, kyllä kaikesta voi kirjoittaa.

Molari: No, hyvä, jos ette tästä kirjoita.
Molari esittelee Tampereen yliopiston tutkimusta, jossa todetaan, että Venäjää käsittelee vain 8% MV:n jutuista, sekä puolesta että vastaan.

Nyt salaista osuutta, tauko.

Klo 18.48 pääsemme takaisin @MolariJuha’n vainokäräjien saliin, kun salaiset #terveystiedot:ja käsittelevät osuudet on #salaisina käyty. KETJU kuvan alla.

Image

Todistajaksi tulee Jantusen kustantaja #Otava’n kustantaja Noora Al-Ani. Oli 2015 kirjamessujen aikaan vastuussa Jantusen #Infosota -kirjan messuesittelystä.

Jantunen pyysi Al-Ania tiedustelemaan turvajärjestelyistä Kirjamessuilla, kun Molari oli kirjoittanut #KirvesBlogi’n.

Al-Ani oli myyntipäällikkö #Otava’lla 2015. Hän oli ollut pitkään kirja-alalla eikä pidä Molarin blogitekstiä kirja-arviona, koska siinä mentiin kirjailijan henkilöön kritiikissä.

Mediahuomio Infosota -kirjalla oli aika iso.

Al-Ani sanoo, että Molari lähetti sähköpostin kustantajalle, että on tulossa kirjamessuille ystävällisessä hengessä.

Jantunen oli sanonut, että Molari saattaa aiheuttaa häiriötä @KirjamessutHKI:ssä.

SofiOksanen sai myös turvaa messuilla.

Turva-asioista puhuttiin vielä puolenyön aikaan kirjailijoiden kanssa.

Kirjamessut ottivat yhteyttä myös @HelsinkiPoliisi’in ja @Suojelupoliisi’in.

Al-Ani sanoo olevansa ruskea nainen valkoisessa maassa, eikä uskalla mennä kirjamessuille.
Al-Ani sanoo,että Molarin ja #JussiParviainen:n kuvanneet lähinnä hameenhelmoja. Molari kysyy,mihin perustuu Al-Anin näkemys, että kuvattiin hameenhelmoja? Kuvasiko Molari Al-Anin mukaan messuilla? Al-Ani ei tiedä, kuvasiko Molari vai joku muu. Molari sanoo, ettei kuvannut mitään

AriLahtela tulee todistamaan.

Hän on hallintotieteiden maisteri, poliisi, turvallusjohtamisen koulutus Aalto-yliopistossa ja #FBI:ssä tutkinto.

20 vuotta poliisihallinnossa, 9v. ulkoasiainministeriössä, valtioneuvoston kanslian tilannekeskuksen päällikkö.

Vuonna 2014 valmiuspäällikköfoorumille tuli #hybridivaikuttaminen, jossa Saara Jantunen tuli töissä vastaan asiantuntijana.

Poikkihallinnollinen #foorumi halusi järjestää @Ulkoministerio’öönkin Saara Jantusen tilaisuus.

2015-2017 Lahtela tapasi Saara Jantusen @krp_poliisi’ssa.
Jantunen kävi @krp_poliisi’ssa kertomassa #infosota:sta.

Pikkuparlamentin tilaisuus oli @Ulkoministerio’n järjestämä, ulkoministerinä oli Soini. Molarin osallistuminen estettiin.

Lahtela sanoo, että muistaa Molarin poliisin virastaan 2000-luvun alusta.
Kronström: Miten arvioitte #SaaraJantunen:n asiantuntemusta alallaan?

Lahtela sanoo tuntevansa Venäjän hyvin ja vierailleen Venäjällä usein.

Jantunen oli haluttu puhuja ulkopolitiikkaan ja informaatiovaikuttamiseen liittyen.
Lahtela sanoo, että Jantusen esitys aiheutti melkein aina vilkasta keskustelua, eikä Lahtelakaan ole kaikesta Jantusen kanssa samaa mieltä.

Jantunen oli kertonut Lahtelalle, että Molari oli kiinnittänyt huomiota #Infosota -kirjaan.

Lahtela oli arvioinut, että Molarin kanssa saattaa tutkija tai virkamies joutua jatkuvaan väittelyyn, eikä Lahtela suositellut Jantuselle dialogia Molarin kanssa.

Lahtelakin puhuu kirveestä. Ja henkilöön menemisestä. Samanlaista tarinaa Al-Anin kanssa.
Lahtela sanoo, että kirves-viittauksesta voi huolestua, jos ei tunne Molaria tai keskustele kirves-metaforan käytöstä blogissa.

Lahtela viittaa Molarin olleen aktiivinen Virossa ja suurlähetystössäkin siellä.

Lahtela viittaa viranomaistietoon, muttei tarkenna.
Jantusen huoli Molarista kasvoi, kun Molari kirjoitti enemmän Jantusesta myös henkilökohtaisista asioista.Lahtela puhuu taas ympäripyöreästi viranomais- ja poliisitoiminnasta, jolla Jantuselta viedään ’Molarin kuormaa’ pois.Lahtela siirtyi talvella 2016 ulkoministeriöstä KRP:hen.
Jantusen vointi huononi talvella 2016 Lahtelan mukaan. Lahtela ei keksi muuta syytä Jantusen huolille kuin Molari.

Myös Aro ’suppiloitui’ tähän samaan teemaan.

Lahtela sanoo, että tämä ei ole ollut mukavaa seurattavaa. Miksi #oikeusvaltio’ssa tarvitaan sermit?
Molari kysyy, miten Lahtela on voinut kiinnittää huomiota Molarin #kirves -blogiin tammikuussa 2015, kun Molari kirjoitti blogin lokakuussa 2015?

Lahtela myöntää, että erehtyi. #Pikkuparlamentti:n tapahtumaan ei blogi voinut vaikuttaa.
Molari kysyy, onko Lahtelalla mitään tietoa turvallisuusviranomaisena mitään tietoa, että Molari olisi FSB:n agentti, kuten Aro ja Jantunen ovat salissakin väittäneet.

Lahtela sanoo, ettei ole viranomaistyössä havainnut Molarilla yhteyksiä mihinkään rikollisjärjestöön.
Molari kysyy, onko hän Lahtelan tiedon mukaan koskaan lähestynyt Jantusen kotia tai työpaikkaa?

Lahtela: En ole tietoinen

Molari: Olenko soittanut tai lähettänyt tekstiviestejä Jantuselle?

Lahtela: Ette tietääkseni.

Lahtela sanoo, että Molaria kiinnosti Jantusen aiheet. Molari on tohtori ja niin Jantunenkin, joten heidän keskustelunsa on aivan normaalia yhteiskunnassa.

Syksy 2015 lokakuussa Molari oli kolme päivää kiinniotettuna, Lahtela sanoo, ettei tiedä asiasta.
Molari kysyy, onko hän aiheuttanut uhkaa yhteiskunnan turvallisuusuhkaa?

Spring sanoo, että tämä ei liity.

Lahtela sanoo, että Molarin pääsyn estäminen #Pikkuparlamentti:n tilaisuuteen perustui turvallisuusarvioon. Lahtela ei avaa tai konkretisoi asiaa.
Lahtela: Joudumme tekemään arvion henkilön mahdollisesta uhkaavuudesta usein tapaamatta henkilöä.

Molari: 2000-luvun alussa olin pappina ja vielä yöt huoltoasemalla töissä. 23 tuntia vuorokaudessa olin töissä.
Lahtela viittaa taas Molarin poliisiasiaan 2000-luvun alussa.

Spring ihmettelee, miksi Lahtela viittaa 2000-luvun alkuun, vaikka todistusteema olivat Molarin blogit 2014 eteenpäin.

Molari puhuu #MoraalinenPaniikki:sta ja #Kansandemonit:ista, joihin on reagoitava.
Molari kysyy, tietääkö Lahtela Kavkaz-centerin tapauksen. Lahtela väittää, ettei tunne, mitä Molari ihmettelee.

Oliko Lahtelan viranomaistyössä jonkinlainen myyräntyölista @johanbek’ia ja Molaria vastaan?

Spring kieltää kysymyksen.

Päivä ohi, kiitos kaikille 🙂

.@MolariJuha’n vainokäräjät 23.9.2020. Molarin #todistajat kuultavana ja iltapäivällä loppulausunnot. Syyttäjä Hämäläinen yhtyi aamulla asianomaisten #toissijainen:een syytteeseen #TörkeäKunnianloukkaus. KETJU #live’nä salista kuvan alla.

Image

Creutz paheksuu, että #perustuslaillinen:sta oikeutta osallistua julkisiin tilaisuuksiin voidaan loukata Suomessa.
Tutkijana Creutzia kiinnostaa, miten isänmaalliset kokevat sen, että heitä selkeästi systemaattisesti syrjitään.

Creutz on tehnyt paljon humanitääristä vapaaehtoistyötä ja tutkinutkin #ihmisoikeus -kysymyksiä, eikä voi käsittää, että Suomessa voi tapahtua nykypäivänä tällaista.
Creutz kyseli Saharov-seminaarin järjestäjiltä, miksi kymmenkunta juuri #isänmaalliset:ia toimijoita olivat tulleet torjutuiksi seminaarista.

EU-parlamentin Suomen toimisto järjesti tilaisuuden ja vastasi Creutzille, että juuri näiden kohdalla tilaisuus täyttyi.
Molari liikuttuu, kun kysyy Creutzilta, mitän tämä ajattelee, miltä Suomen kansalaisesta tuntuu, kun syrjitän eikä päästetä edes tilaisuuksiin, joissa keskustellaan tästä kansalaisesta tai hänen toiminnastaan vaikkapa #MVlehti:ssä?
Creutz vastaa, että jos hän asuisi fasistisessa yhteiskunnassa, jossa hänen poliittinen positisionsa aiheuttaisi tällaista syrjintää kuin nyt #isänmaalliset kokevat, niin olisihan se hirvittävää.
Syyttäjä kyselee tarkemmin Creutzilta, mitä Creutzia koskeva MV-lehden juttu tarkemmin ottaen sisälsi.Syyttäjä kysyy myös, miten Creutz tuntee #JessikkaAro’n ja #SaaraJantunen:en?Aron Creutz vain tietää, Jantusen kanssa Creutz on jonkin verran keskustellut saamastaan häirinnästä.
Syyttäjä kysyy, tunsiko Creutz Molarin ennen tätä yhteydenottoa #MVlehti:n tiimoilta?
Creutz: En tuntenut, enkä tiennyt Molarin olemassaolosta.
Syyttäjä: Oletteko muuten olleet Molarin kanssa tekemisissä tämän jälkeen?
Creutz: En ole. Kaikki yhteydenpitomme on noissa viesteissä

Tuomari kysyy vielä, miten Creutz liittyi #ÄärioikeistoSuomessa -raporttiin.

Creutz sanoo, että hän oli laajemman tutkimusprojektin toisessa haarassa kuin @tiedekulma’ssa julkaistu #ÄärioikeistoSuomessa.

Molari ei koe kuuluvansa äärioikeiston tai muunkaan ryhmän kenttään.

Kronström kyselee Creutzilta, puhuiko Jantunen Molarista Creutzille?

Creutzin mielestä ei kovin paljon. Varmaankin hän oli tuohtunut Molarin blogeista, mutta niin Creutz itsekin oli, kun hänestä kirjoitettiin #MVlehti:ssä.
Kronström: Mitä tarkoititte, että Molari ja te olette poliittisesti kaukana toisistaan?

Creutz: Olen maahanmuuttomyönteinen ja toimin yhdistyksissä, joissa autetaan maahanmuuttajia. Olen toiminut Rasmuksessakin ja rasismin vastustamisessa muutenkin.Creutz on tutkinut islamiakin
Myöskään Venäjän #ihmisoikeus -tilanteesta Creutz ei pidä, mutta demokraattisessa yhteiskunnassa pitää sietää toisenlaisia mielenpiteitäkin.

Siksi Molarinkin kanssa voi hyvin asiallisesti keskustella, vaikkei kaikista hänen mielipiteistään pidäkään.
Kronström: Edustiko Molari mielestänne MV-lehden linjaa?

Creutz: Vaikea sanoa.

Kronström: Koetteko Molarin Venäjä-myönteisenä?

Creutz: Sellainen kuva julkisestakin keskustelusta toki Molarista on syntynyt. Tutkin nimenomaan mm. isänmaallisten reaktioita omaan syrjintäänsä.
Creutz: Emme keskustelleet Molarin kanssa Venäjästä vaan siitä, syrjitäänkö nyky-Suomessa ihmisiä poliittisin ja aatteellisin perustein.
Molari kysyy uudestaan, mitä Creutzista MV:ssä kirjoiteltiin.
Creutz sanoo, että Molarin juttu oli asiallisempi, pari asiattomampaa ei Molarin
Molari: Vielä tarkennuksena: Eli minun tekstini ei ollut alunperinkään asiaton, vaan pelkästään asiavirheitä sisältävä.

Kaksi muuta asiattomampaa olivat MV-lehden omaa tutantoa.

Creutz: Juuri näin.

.@MolariJuha’n vainokäräjillä #todistaa nyt teatteriohjaaja #JussiParviainen Molarin kutsumana todistajana. KETJU kuulemisesta kuvan alla.

Image

Molari pyytää Parviaista kertomaan taustastaan ja koulutuksestaan.

Varsinainen asia on @KirjamessutHKI:n tapahtumat vuonna 2015, kun #SaaraJantunen:en #Infosota -kirja julkaistiin.

Molari ja Parviainen saapuivat Kirjamessuille vähän myöhässä, joten Parviainen meni aika eteen kuvaamaan lattialla istuen, ettei peitä yleisön näkökenttää.

Parviainen on tehnyt #toimittaja’n työtä ja on normaalia, että kuvaajat ovat matalana eturivissä.
Parviainen kertoo, että kay aina kirjamessuilla ja vuonna 2015:kin kiertelivät koko messualueen.

Sen jälkeen, kun Saara Jantusen kirjaesittely oli kuvattu Molari kuvasi Parviaisen #sketsi’n Jantusesta ja Sofi Oksasesta ja heidän elekielestään kirjaesittelyssä.
Parviainen sanoo, että heidän sketsivideostaan nousi suuri huuto, joten Parviainen päätti poistaa videon näkyvistä netissä.

Parviainen pyysi Molaria poistamaan videon.
Parviainen sanoo, että Jantunen puhui suurella suulla sekä lännen että Venäjän vakoilusta, jota kukaan ei tiedä
Molari: Missä asuin neljä kuukautta Kirjamessujen 2015 jälkeen?

Parviainen: Asuit minun luonani.

Molari: Mitä minä tein tuolloin?

Parviainen: Kävit töissä ja lenkkeilimme yhdessäkin. Myös painoja nostelimme joskus.

Molari: Kirjoitinko MV-lehteen tuolloin?Parviainen: En ainakaan tiennyt sellaisesta, vakoilu ei ole alaani. Keskustelimme väitöskirjastasi ja minun kirjaprojektistani.Molari:Otavalle oli kiusallista kustantaa Molarin ja Parviaisen kirjaprojektia, kun Jantunen ja Sarasvuo Otavalla
Parviaisella ja Jari Sarasvuolla oli riitaa tuolloin.

Parviainen: Johan Bäckman soitti ja kyseli Molarin vointia, kun Molari ja Parviainen olivat autossa. Tuli ilmi Molarin pitkä ja aika voimakasotteinen poliisin tekemä vapaudenriistokin.
Molari: Oletko vielä tekemässä dokumenttia #Infosota:sta.

Parviainen: Kyllä. Tässä on vainoharhalla suuri rooli kummallakin puolella. Molemmilla puolilla myös #mediabordelli vahvistaa vastakkainasettelua.
Parviainen mainitsee #ReformiStudio’n kanssa kohtaamisen kirjamessuilla #JessikkaAro’n kirjaständillä, kun Molari kysyy, kuuluuko Parviainen johonkin ’leiriin’ tässä #Infosota:ssa.

Parviaisen mielestä leiriytyminen on vastenmielinen ajatus intellektuaalisesti.
Molari: Miten voisimme helpottaa #JessikkaAro’n tilannetta?

Parviainen: Tehkää rauha. Rakastakaa toisianne, niinkuin minäkin olen teitä rakastanut, kuten sanotaan.

Molari kysyy 6.12.2019 Itsenäisyyspäivän mielenosoitustapahtumista, joissa Parviainen liikkui #Aro’n kanssa.
Molari mainitsee, että Parviainen todisti myös #ReformiStudio’n lähestymiskielto-oikeudenkäynnissä #JessikkaAro’n todistajana.
Syyttäjä kyselee Parviaisen #sketsi -videosta Jantusesta ja #SofiOksanen:sta.

Molari ehdotti ex-tempore, että lähtevät Parviaisen kanssa Kirjamessuille. Ainakin 50 kameraa kuvasi Jantusen #Infosota -kirjan esittelyä Parviaisen lisäksi.
Parviainen on tehnyt sketsejä myös #MarttiAhtisaari:n kävelystä ja #ErkkiTuomioja’n huonosta ryhdistä.

JessikkaAro kertoi Parviaiselle, että #SaaraJantunen on loukkaantunut Parviaisen sketsivideosta, jolloin Parviainen pyysi videon poistoa.

Syyttäjä: Ovatko Aro ja Jantunen julkisuuden henkilöitä?

Kyllä Aro ja Jantunen tuovat itseään mediassa voimakkaasti esiin mm. haastatteluja antaen myös yksityiselämästään ohi ammattiroolin toimittajana tai tutkijana.

Somessakin avaavat henkilökohtaisia asioitaan.
Parviainen: Jantunen #infosoturi’na ei ole kovin viisas, kun samalla avaa keittiönsä kaikille vastustajille mediassa. Kun on sodassa, niin siinä pyritään vain voittamaan.

Sotatohtori -profiili oli varsin isosti #media’ssa jo vuonna 2015.

Parviainen: Jantusen #Infosota -kirja ja esiintyminen mm. #SofiOksanen:n rinnalla julkisesti tekee hänestä julkkiksen kyllä.

Kronström: Poistiko Molari #sketsivideon tililtään heti, kun pyysitte?

Parviainen: Kyllä mielestäni.
Kronström: Oletteko viime syksynä luonnehtineet Molarin toimintaa Aroa kohtaan #ahdistava’ksi ja #sairas:aaksi?

Parviainen: Saattaa olla. Olin silloin voimakkaasti #JessikkaAro’n tukena, kun Aro haki #lähestymiskielto’a Panulle ja … Silloinkin esitin #rauha’a.
Parviainen sanoo tekevänsä #dokumentti’a infosodasta, jossa pyrkii myös välittämään #rauha’a eri puolien välille, itse puolta ottamatta vaan vain dokumentoida tilannetta.

@johanbek on Parviaisen mukaan haavoittumaton punatukkainen Taika-Jim 🙂
Parviainen poistuu salista hauskan vitsin esittämällä:

”Molarista saisi hauskan sketsihahmon. Hänelle kun laittaa viikset, niin hänestä tulee Asterix.

Hänen vierellään on #taikajuoma -pataan pudonnut #jättiläinen @johanbek

🙂🙂🙂

Saliin tulee Molarin kolmas todistaja @Juha_Korh2 Korhonen, #MVlehti:n ex-päätoimittaja.

Molari pyytää Korhosta kertomaan @tiedekulma’n tapahtuman ohessa käydystä keskustelusta #KarinCreutz’in kanssa.
Korhonen kertoo sairaista #MVlehti:n kommenttiosion viesteistä, jotka selkeästi ovat MV-lehden vihamiesten laittamia.

Korhonen teki testin, jossa seurasi heti poistetun kommentin ilmestymistä kuvakaappauksena MV-lehden tuhoamiseen pyrkivissä some-ryhmissä.
Korhonen vahvistaa Molarin käyttäytyneen hyvin Karin Creutzin kanssa heidän yhteisessä keskusteluissaan.

Korhonen sanoo, että väite #MVlehti:n Venäjä-yhteyksistä on aivan keksitty vale.

Mitään ohjausta tai #rahoitus’ta ei MV:lle ikinä Venäjältä tullut #IljaJanitskin’in tai Kor
Myöskään Korhosen päätoimittaja-aikana ei Venäjä ollut koskaan missään tekemisissä MV-lehden kanssa.Saiko Molari koskaan palkkaa MV-lehdeltä?Korhonen: Ei siellä kukaan saanut, edes päätoimittaja. Joku lukija halusi antaa Molarille palkkaa hyvistä jutuista, mutta Molari kieltäytyi
Molari: Miksi MV-lehti kirjoitti #JessikkaAro’sta?

Korhonen: Aro selitti joka puolella ja ulkomaisessakin mediassa, että MV-lehti on #Venäjä’n vaikutuskanava Suomessa ja MV:n oli pakko tehdä vastineita koko ajan Aron virheellisiin väitteisiin.
Korhonen korostaa vielä loppuun, että kaikki MV-lehteen liittyvät tuomiot, jotka tulivat kommenttiosion viesteistä olivat #lavastettuja.

Niitä kirjoittivat MV-lehden tuhoamiseen pyrkivät tahot.

Lounastauko, sitten loppulausunnot.

.@MolariJuha’n vainokäräjät 23.9.2020. Jokunen uusi todiste vielä ja #loppulausunnot asiassa. Prosessin viimeinen päivä ja päivän viimeinen KETJU salista kuvan alla:

Image

Katsomme esitutkinnasta sähköpostiketjua, jossa @johanbek Bäckman mukana. #Kronström sanoo, että ketju osoittaa, että Molari pitää yhteyttä Bäckmanin kanssa.

Molari sanoo, että välillä oli pitkiä taukojakin yhteydenpidossa erimielisyyksien vuoksi.

Toinen uusi todiste on #MVlehti:n juttu #JessikkaAro’n vierailusta #RubenStiller’in ohjelmassa, jossa Aro sanoo MV-lehden olevan Venäjän #InformaatioOperaatio.

Molari näyttää päiväyksiä ja sanoo, että #syyteoikeus pitäisi vanhentuakin.
Tuomari sanoo, että usein katsotaan, että netissä tehty #kunnianloukkaus loppuu vasta, kun loukkaus poistuu netistä.

Molari kritisoi tätä. Onhan #printtimedia’nkin vanhat numerot arkistoissa luettavissa, jos osaa hakea.

Netissäkin sanotut painuvat nopeasti upoksiin.
Syyttäjä Hämäläinen: Kirjalla kunnianloukkaus vanhenee kahdessa vuodessa.
Keskeistä vanhenemisajan suhteen on se, että internetissä julkaisuun voi tehdä muutoksia ja poistaa julkaisu näkyviltä.Internetissä on mahdollista, että sitä kopioidaan, oleellista on alkuperäinen julkaisu
Syyttäjä perustaa näkemyksensä #hovioikeus:den ratkaisuun, jossa vanheneminen päättyy vasta, kun julkaisu on poistunut.

Molari sanoo, että hän vain lähetti tekstin #MVlehti:een, eikä hän voi mukata tai poistaa tekstiä omalla päätöksellään.

Kronström: Molari ei ole toimittanut näyttöä, että olisi pyrkinyt poistamaan tekstejään #MVlehti:ssä.

Jos nyt jokunen Molarin teksti onkin poistunut, niin se ei vaikuta kokonaisuuteen.

TörkeäKunnianloukkaus:en vanhenemisaika on 5 vuotta, joten ei tässä ylity.

Molari: Yhtään törkeää kunnianloukkausta ei teksteissäni ole.

Mm. barbi-teksti ei ole missään vaiheessa ollut #Kronström’in hallussa kokonaisuudessaan, ainakaan Kronström ei sellaista oikeudelle toimittanut.
Tuomari #PetraSpring’kin on aika sekaisin nyt, kun #toissijainen syyte otettiinkin tänään mukaan prosessiin.

Vanhenemisajat koskevat vain #kunnianloukkaus -syytettä, vainoamisen osalta tekoaika on jatkuva.

Normaalina kunnianloukkauksena kaikki Molarin kirjoitukset vanhentuneita
Tuomari: Tekoajan näyttö pitää tulla syyttäjältä, ei Molarilta.

Syyttäjän on näytettävä toteen, että tekoaika jatkuu / ei ole vanhentunut, ei Molarin, että on vanhentunut.

Syyttäjäkin sekosi, mitä linjaa vanhenemisissa ja normimuotoinen / törkeä kunnianloukkaus sisältää.

Molari: Voi vaikka heti tarkistaa, aukeaako eräs Molarin blogitekstin linkki. Tuomari kokeilee, ei aukea.

Kronström inttää, että internet-arkistosta voi hakukoneilla löytää tekstit edelleenkin. Ihan sairasta, että Kronström väittää tekoajan jatkuvan koska web.archive.org

Nyt homma menee ihan mahdottomaksi!

Tuomari oikeasti uskoo, että web.archive.org :n kautta voi hakea ihmisten ikivanhoja kirjoituksia ja syyttää niiden perusteella #kunnianloukkaus:ksesta!!!

Sotamaa Oy:llä ollut jännää netissä viime vuodet…
2,5 vuotta Aron asiassa mennyt, Jantusen asiassa 3,5 vuotta.

Molari vaatii 10 000€ kärsimyksestä, kun häntä on roikotettu #LöysässäHirressä näin pitkään.

Syyttäjä: Onko oikeudenkäynti viivästynyt? Asian laatu ja laajuus huomioitava. Ovatko nämä kohtuullisia aikoja?
Mitä vaikeampi asia, sitä pidempi käsittelyaika. Molarin asia ei nyt poikkeuksellisen laaja, vaikkakin juridisesti hankala.

Viisi vuotta on tavanomaisissa jutuissa jo viivästynyt aika. Korvaus ollut eräässä tapauksessa 3000€.

Syyttäjän mukaan korvaus on juttukohtainen.
Asia ei erityisen merkityksellinen Molarille.

Molarille vaaditaan ehdollista vankeutta, ei mitenkään kummosta Hämäläisen mielestä.

Jos vastaaja erityisen heikossa tilanteessa, niin korvaus oikeutetumpi. Syyttäjä sanoo, että Molari pystyi puolustamaan itseään hyvin, ei heikko.
Molari: Juttu on yksinkertainen ja suppea, vaikka asianomistajat toivatkin paljon papereita saliin.

Seura-lehdestä, jotka ovat mm. #JessikkaAro’n kavereita on oltu yhteydessä Molarin urheiluseuraan ja työpaikalle, joissa molemmissa tuli ongelmia. Valmennus loppui ja lomautus.
Molari liikuttuu, kun kertoo, miten paljon mm. valtamedian negatiivinen julkisuus on aiheuttanut hänelle kärsimystä ja ongelmia.

Syyttäjä Hämäläinen sanoo, että vuonna 2018 #IljaJanitskin tuotiin Suomeen ja sitten oli täysi ”rähinä päällä”, kun ne istuttiin pois.

Loppulausunnot, syyttäjä aloittaa:

Kyse perusoikeuksien ristiriidasta: Sananvapaus vs. kunnia, yksityisyys, terveys ja vapaus.

Sananvapauskeissit lisääntyneet: vihapuhe ja julkiset mielenosoitukset korostuvat.

Tässä ei maahanmuuttovastaisuus kyseessä, vaan vainoaminen.
Vainoaminen uusi lainsäädäntö vuodelta 2013, vähän tapauksia. Bäckmanin @johanbek hovioikeusratkaisu #MVlehti:n keississä oli vapauttava #vainoaminen:n suhteen, anottu vielä KKO:een.
Vainoamisen lisäksi tässä haetaan #toissijainen:na syytteenä #TörkeäKunnianloukkaus:ta.

Kunnianloukkauksen osalta tieto usein on valheellinen ja kärsimystä aiheuttava.

Yksityiselämää koskevan tiedon levittäminen voi olla tottakin, mutta kärsimystä aiheuttavaa.

MVlehti:n @HelsinginHO:n tuomio (ei lainvoimainen) liittyy tähän kiinteästi.

Janitskin tuomittiin törkeästä #kunnianloukkaus:sesta käräjäoikeudessa pitkään ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Bäckman vapautettiin #vainoaminen -syytteestä.
Syyttäjä: #MVlehti:n oikeusprosessi paisui niin laajaksi, että Molari ei siihen mahtunut mukaan.

Kyse nyt vainoamisesta Aroa ja Jantusta kohtaan. Osittain peräkkäin ja limittäin.

Tekotavat, oikeudettomuus ja pelon tai vaaran aiheuttaminen vainoamisen vaaditut tunnusmerkit.
Syyttäjä: Ajallisesti jatkuva kokonaisuus painottuu vuoteen 2015 Jantusen osalta, Aroon tämän jälkeen.

Jantusen osalta on myös fyysistä lähestymistä (seminaarit), Aron suhteen enemmän kirjoittelusta.

Oleellista vainoamisessa #toistuvuus ja yhteinen motivaatiotausta koko ajan.
Jos pelkoa ja ahdistusta herää paljon, niin silloin yksittäisiä tekoja ei tarvitse olla niin paljon. Jos lievempiä, niin tarvitaan enemmän osatekoja.

Jantusen osalta pahinta @KirjamessutHKI:n tapahtumat.

Aron kohdalla 46 osatekoa, pitkältä ajalta 1-2 blogia / kk.

Syyttäjä: Blogit pitkiä ja loogisia, koska Molari on hyvä kirjoittaja.

Syyttäjän mukaan Molari menee teksteissään Jantusen ja Aron henkilöön, ei vain heidän julkiseen työhönsä.

Onko Molarin toiminta #oikeudeton’ta ja #tahallista?
Aro ja Jantunen eivät ole kumpikaan pyytäneet Molaria lopettamaan #blogit:en kirjoittamista Arosta ja Jantusesta, mutta tätä ei syyttäjän mukaan edellytetäkään vainoamisen tunnusmerkistössä.
Syyttäjä väittää loppulausunnossaan totuudenvastaisesti, että Molari ei olisi poistanut Parviaisen #sketsivideo’ta, kun Parviainen poistoa pyysi.

Syyttäjän mukaan tutkijoita ja toimittajia saa arvostella, mutta vain heidän työnsä suhteen, ei henkilöön menemällä.
Yhtenäinen motivaatioperusta voi olla vaikka #ihastuminen vastahakoiseen kohteeseen. Tässä tapauksessa tästä ei ole kyse.

Molarin motivaatioperusta on syyttäjän mukaan se, että Molaria voidaan sanoa Venäjä-myönteiseksi, jollaisia Aro ja Jantunen eivät ole.
Yksityisyyden osalta rajoittamissäädös julkisuuden henkilön osalta arvioidaan, kuinka paljon arvostelu kohdistuu henkilöön versus hänen työnsä ja toimintansa arvostelu.

Julkisuuden henkilöllä kritiikin suoja matalampi, myös heidän ammattinsa ovat ainakin osittain julkisia.
Siis Aron ja Jantusen ammatit ainakin osittain julkisia.

Molarin toimintaa voidaan kuvata jossain määrin #informaatiovaikuttaminen:na, jolloin vainoamisen kriteeristökin saattaa täyttyä.

Median toimintavapaus on niin tärkeää #demokratia’ssa, että Aroa pitää siksikin suojata.
Uudet sosiaalisen median alustat ovat luoneet uusia mahdollisia rikosnimikkeitäkin mm. vainoamisen suhteen.

Vainoamisen pitäisi kohdistua henkilökohtaiseen vapauteen, se on vapausrikosten alla laissa.

Uhkaaminen, tarkkaileminen, seuraaminen tunnusmerkistössä.
Syyttäjä: Vainoamisen lain hallituksen esitystekstissä lukee ’yhteydenottoon rinnastettava tapa’, jota syyttäjä väittää olevan se, että Aro ja Jantunen saivat ’lähes realiaikaisesti’ kavereiltaan tiedon Molarin uudesta #blogi’sta.
Vainoamisen kriteeristöä arvioidaan ’keskimääräisen ihmisen’ kokeman ahdistuksen ja pelon aiheutumisesta.

Aro ja Jantunen ovat kuvanneet reaktioitaan salissa syyttäjänkin mukaan dramaattisesti ja pikästi.

Al-Ani piti Molarin kirja-arviointia epätyypillisenä.
Ari Lahtela arvoi syyttäjän mukaan, että Molarin toiminta oli Jantuselle jonkinlainen uhka.

Teräväinen kertoi, että Aro tiesi Molarin kirjoittamisesta ja että Aro mietti koko ajan, milloin Molarin seuraava #blogi ilmestyy.
Syyttäjä väittää, että Aro ja Jantunen eivät millään tavalla itse generoineet Molarin kirjoittamia juttuja omalla käyttäytymisellään tai kirjoituksillaan.
Toissijaisen syytteen #TörkeäKunnianloukkaus osalta oleellista on, kohdistuuko arvostelu toimenkuvaan vai henkilöön.

Aro ja Jantunen ovat kummatkin kirjoittaneet #Informaatiovaikuttaminen:sta ja Venäjästä.

Tämä on ollut Molarin motiivi kirjoittaa heistä.

Rajoittamispykälä: Menettelyyn kohdistuva kritiikki on sallittua, kunhan se ei merkittävästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Ovatko Aro ja Jantunen julkisuuden henkilöitä?

Molarin mielestä ovat, Jantusen ja Aron mielestä eivät ole.
Syyttäjän mukaan Aro ja Jantunen eivät ole julkisuuden henkilöitä.

Onko Molarin toiminta tahallista?

Syyttäjä: Todennäköisyystahallisuus, eli se, että tekijä pitää melko varmana, että hänen toimintansa halventaa kohteita.

Molarin toiminta on hyvien tapojen vastaista.
Syyttäjä katsoo vainoamisen tulleen näytetyksi ja mennään #toissijainen:een syytteeseen niin #TörkeäKunnianloukkaus:en.

Syyttäjän #rangaistusvaatimus: Jantusen kohdalla sakkorangaistuksen ylärajoilla 80-100 päiväsakkoa, Aron kohdalla 6kk vankeus, joka ehdollisena plus sakko.

.@MolariJuha’n vainokäräjät. Niin pitkät #loppulausunnot, että teen eri KETJUIHIN kaikki. Nyt #Kronström’in 70 powerpoint -diaa käsittelyssä. Kuvan alla #live -seuranta:

Image

Kronström aloittaa sanomalla, että kyse ei ole siitä, onko Molari #köyhä tai #savolainen.

Kyseessä ei ole se, miten Molari on tästä kokonaisuudesta kärsinyt.

Kronström’in mukaan #vainoaminen voi tarkoittaa myös vainoamista virtuaalimaailmassa.

Internetissä tapahtuva häirintä on #vakava’mpaakin kuin reaalimaailmassa.

Siksi myös @johanbek’in vapauttava tuomio hovioikeudessa oli Kronströmin mukaan väärä.
Kronström korostaa lukemattomia kertoja, kuinka Molari on Venäjä-mielinen ja tämä on motivaatiotausta vainoamiselle.

Kronström väittää tulleen osoitetuksi Molarin FSB-yhteydet ja työskentely Venäjän medialle.

Korhonen tullut #MVlehti:een tekoajan jälkeen, ei näyttöarvoa.
Kronström luettelee ihmisiä, jotka ovat kertoneet kärsivänsä Molarista:

@HeidiHautala, #Rysky Riiheläinen, Torsti Siren ja Mikael Storsjö.

Kavkaz-centerin kaatamisen haluaminen (tuhoaminen) oli Molarin toive.
Molari sanoo, että Aro ja Jantunen eivät kiinnostaneet häntä erityisesti, mutta suuri osa #blogit:ista käsittelivät Aroa ja Jantusta.

Onko kyse vainoamisesta vai normaalista yhteiskunnallisesta keskustelusta?

Salissa asiallinen prosessi.

Molarin #savolaisuus tai #köyhyys eivät ole oikeutus kirjoittaa Arosta tai Jantusesta.Asianomistajien kirjoitukset Molarista voisivat olla Molarille oikeutus kirjoittamiseen Arosta ja Jantusesta,mutta ei ole.Aro ja Jantunen ovat kirjoittaneet Molarin toiminnasta, eivät henkilöstä
Molari kirjoittanut ’leikkimielisesti, pikkuisen piruillen’, mutta #vihapuhe ei nauti #sananvapaus:den suojaa.

Aro ja Jantunen kirjoittaneet juuri Molarin häiritsevästä toiminnasta, johon Molari on reagoinut epäasiallisesti edelleen.

Kronström väittää, että MV:n nimimerkit T2 ja T9 ovat mahdollisesti Molari, koska ne kirjoittivat ’wannabe filosofista tekstiä’.

Seuraaminen: Kansallisteatterin tilaisuus.

Tarkkailu: Seuraaminen somessa.
Kronström väittää, että muutkin Aroa somessa seuraavat ovat myös Molarin masinoimaa ’porukkaa’, joka toimittaa Molarille materiaalia.
Molarin #blogi’ssa kysyttiin kerran: ’Tajuuks sä Jessi?’

Tämä tarkoittaa Kronströmin mukaan, että Molari kirjoitti blogiaan nimenomaan Aron luettavaksi.

Motivaatiotausta Aron uskottavuuden horjuttaminen.

Ammattipätevyyden horjuttaminen Molarin tarkoituksena.

Väite Aron yhteyksistä mm. @NATO’on on Aron kunniaa vakavasti loukkaavaa.

Väitteet Aron mielenterveysongelmista ja huumeiden käytöstä ovat valheellisia ja niistä on jo tuomittu mm. #Janitskin.
Aron sukupuoli ja #seksuaalissävytteiset teemat.

Suuret pupillit huumeiden tai kiihottumisen takia?

Kolmannet tahot toimittaneet materiaalia Arosta Molarille, mikä osoittaa, että Molarilla on jo tunnettuutta Aron vainoajana Kronströmin mukaan.
Molari ei tarkista #faktat:jaan, kuten #Creutz’inkin artikkeli osoitti, sitä joutui oikaisemaan.
Oikeudettomuus: Aro ei ole reagoinut Molarin lokakampanjaan, koska se olisi vain kiihdyttänyt vainoa.
Molari on vähätellyt Aron kärsimystä ja kirjoittanut Aron #uhritarina’a feikiksi
Kronströmin mukaan se, että Molari pelkäsi, ettei pääse joihinkin tilaisuuksiin osoittaa, että Molari tajuaa häiritsevänsä Aroa.

Molarin toiminta on vastoin Aron tahtoa.
Molari selvitellyt Aron verotuloja ja opintomenestystä.

Järjestelmällisyys ja vahingoittamistarkoitus osoitettu Kronströmin mukaan.

Molari #MVlehti:den merkittävä toimija.
Aiheuttaako #pelko’a ja #ahdistus’ta?

Aron ja Jantusen kuulemiset todistavat, että suuria kärsimyksiä on aiheutunut. Myös lääkärintodistukset ja asiantuntijalausunnot tukevat.

Toiminta on omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta ’keskivertoihmisessäkin’.
Turvallisuusviranomaiset ovat suositelleet Arolle mm. turvalaitteita kotiin. Tämäkin osoittaa Molarin toiminnan haitallisuuden.

Jantusestakin halventavaa aineistoa paljon.
”Kun uhan tuntu on riittävän suurta, niin ei voi muuta kuin tarkkailla somea, onko jotakin uutta.”

 • Saara Jantunen

EpäasiallinenKritiikki Jantusen työstä ja esiintymisistä.

Jos Jantusella olisi @NATO -yhteyksiä, hän ei voisi työskennellä @Puolustusvoimat:issa Kronströmin mukaan.

”Molari on syy kaikkeen.” – AA Martina Kronström

”Molari puki puvun päälleen ja meni tapaamaan nimenomaan Saara Jantusta.”

 • AA Martina Kronström, Sotamaa Oy

Maalittaminen tulee esille, sanoo Kronström.

Koska Molari toimitti #MVlehti:lle aineistoa Jantusesta, niin selvästi vainosi.
Jantusella unettomia öitä Molarin vuoksi.

AriLahtela kertoi, että @Ulkoministerio esti Molarin pääsyn #Pikkuparlamentti:in tilaisuuteen ’turvallisuusuhan’ takia.

Myös @KirjamessutHKI kertoi Molarin tulosta @Suojelupoliisi’lle ja @SuomenPoliisi’lle.Molarin aiheuttama uhka aito.

Kunnianloukkaus:ksen osalta Kronström:

Onko arvosteltu toimia ammattitehtävissä vai henkilöä?

Oliko Aro julkisuuden henkilö tekoaikaan? Kronströmin mielestä ei.

Jantunenkaan ei ole julkisuuden henkilö, joskin tieteen tekijänä arvostelu on sallitumpaa.
Kronström väittää, että Molarin #blogit olivat #valheelliset:ia ja Molarikin myöntäisi sen.

Otavan Al-Ani väitti, ettei Molarin teksti Jantusen #Infosota -kirjasta täyttänyt hänen kriteereitään #KirjaArvostelu’lle.
Aron ja Jantusen maine ja asema #yhteisö’ssä ovat selkeästi olleet uhattuina Molarin toiminnan takia.

Tämä lisää #kunnianloukkaus:ksen törkeyttä.
Olosuhteet ja seuraukset osoittavat, että Molari on syyllistynyt syytteessä ilmeneviin tekoihin.

Aro ei voi olla uskottava #toimittaja, jos levitetään väitettä Aron toimineen vieraan valtion #tiedustelupalvelut:jen kontaktina.
Jantunenkaan ei ole uskottava #tutkija, jos vihjaillaan hänen toimivan esimerkiksi @NATO’n ohjauksessa.

Kronström luennoi #verkkohäirintä:stä ja lukee artikkeleita aiheesta. Kello on jo 17.45!!!

Kaikki Aron kokema #häirintä verkossa on Molarin syytä #Kronström’in mielestä.

”#Ihmisoikeudet vaativat Molarin tuomitsemista nimenomaan #vainoaminen:na.

Vainoaminen on #kriminalisoitu nimenomaan Molarin kaltaista toimintaa vastaan.

Nyt on hyvä tilaisuus näyttää, että tällaista ei siedetä”

 • AA Martina Kronström, Sotamaa Oy
  Nyt salainen osio, sitten jatkuu.

Tauko.

Nyt sitten VIIMEINEN @MolariJuha -ketju vainokäräjiltä! Juha Molarin #loppulausunto:n seuranta kuvan alla:

Image

Molari aloittaa sillä, että #Kronström vääristelee jatkuvasti asiaa mm. väittämällä toistuvasti samoja kirjoituksia Molarin kirjoittamiksi, vaikka on jo osoitettu, ettei näin ole.

Molari sanoo, että tällainen prosessi laajentaa #vainoaminen -rikoksen alaa ohi lainsäätäjän tahdon

Molari: Tässä pitää huomioida #perustuslaki’n ensisijaisuus suhteessa #vainoaminen -rikokseen.

Mm. #ReformiStudio’n lähestymiskieltoasian ratkaisussa.

Kronström hakee #ennakkosensuuri’a, joka on perustuslaissa kielletty.

Molari ei väheksy #Aro’n ja #Jantunen:en kärsimyksiä, mutta @SuomenPoliisi’han tässä on heitä pelotellut.
Heille on esitetty valheellisia väitteitä Molarista jotenkin uhkaavana.
Myös #AriLahtela oli pelotellut Jantusta Molarista, vaikkei Lahtelakaan ollut koskaan tavannut Molaria

KarinCreutz todisti, että hänelläkin oli #ennakkoasenne Molariin, mutta otettuaan yhteyttä Molariin tuli kohdelluksi kunnioittavasti ja välit tulivat jopa toverillisiksi.

Ennakkoasenne aiheutti vääriä tulkintoja myös #kirves -blogista.
Aro puhutteli Molaria sanoilla ’se’ ja ’kummitus’.

Havainnot vääristyvät voimakkaan #stressitila’n vaikutuksesta. Myös Molari on nähty väärin.

Monissa puheenvuoroissa oikeudessakin Molari on nähty väärin.

Molari käsitteli syyskuussa 2014 Ilarianovin varoituksia Venäjästä, ei Arosta.

Sen jälkeen Molari ei kirjoittanut Arosta melkein vuoteen.

Keväällä 2016 Aro voitti Bonnier-palkinnon, jolloin Molari kommentoi asiaa.

Sitten Molari meni Kansallisteatterin paneeliin ajan päästä.
Molarin elämä oli kaikkea muuta kuin Aron ja Jantusen miettimistä vainoamisesta puhumattakaan. Elämä oli ihan muissa asioissa.

Aron kärsimys tulee ennakkoasenteesta, että Molari on vaarallinen mies, ei tosiasioista.
Molari on tilannesidonnaisesti reagoinut julkisuudessa olleisiin artikkeleihin tai Aron ja Jantusen väitteisiin Molarista, joihin Molari vastasi #blogi’ssaan.@Juha_Korh2 Korhonen todisti, että #MVlehti:n kommenttiosoion viestit tulivat hyvinkin tunnetuilta MV-lehden vastustajilta
Valeprofiilit kirjoittavat törkyä myös Molarin nimissä, jota sitten kuvakaappauksina tuotu julki.

Kunnianloukkaus toissijaisen syytteen käyttö osoittaa, ettei @syyttajalaitos’kaan usko Molarin vainonneen Aro tai Jantusta.

Molari tapasi Aron vain Kansallisteatterin tilaisuudessa ja Jantusen kaksi kertaa kahdessa tilaisuudessa. Mitään uhkaa ei kukaan näissä havinnut, vahvoja ennakkoluuloja kyllä.

Jantunenkin todisti, että Molari käyttäytyi kohteliaasti Porthaniassa.
Kirjamessuillakaan Molari ei käyttäytynyt millään tavalla uhkaavasti tai pyrkinyt lähestymään Jantusta muuta, kun kuunnellakseen kirjaesittelyn.

Kansallisteatterin tapahtumassa Arokin sanoi Molarin käyttäytyneen ’näennäisesti hyvin’.
Aro oli tuonut huumetuomionsa ja huumeidenkäyttöhistoriansa laajasti julki jopa kansainvälisessä #media’ssa esiin.Molari kirjoitti, että Aro oli Kansallisteatterissa skarppi, eikä vaikuttanut ollenkaan huumeidenkäyttäjältä. Eli koitti hillitä spekulaatioita Aron huumeidenkäytöstä
Jantunen oli surullisen näköinen, se on totta.

Tietyissä läntisissä #informaatiooperaatiot:issa tällaista surua käytetään hyödyksi, kun korostetaan että aiheuttajat ovat #PutininTrollit:ja.

Tavoite on mustamaalata ne, jotka ovat ideologisesti eri mieltä.
Juha Korhosella on dataa, josta selviää, ketkä näkyvät MV-lehden vastustajat ovat tahallaan kirjoittaneet rasistisia, väkivaltafantasioita ja muuta törkyä MV:n kommenttiosioon mustamaalaustarkoituksessa.

Nimetkin on tiedossa, mutta Molari ei tuo niitä nyt julki.
Molari: Väitteessä esitetyt tiedot eivät tarvitse kaikki olla täysin oikeita, kunhan yleislinja on totuudenmukainen.

Epätarkkuuksia tulee jokaiselle, vain dialogin kautta voidaan esittää #oikaisupyyntö:n ja korjata epätarkkuus.
Molari oli kuulevinaan Jantusen Porthanian esityksessä, että hänelle on tullut avioero. Molari kertoi asian blogissaan, mutta on mahdollista, että tieto ei pitänyt paikkaansa. Molari kuuli asiasta vasta #rikosprosessi’ssa.
Molari nostaa esiin Aron yhteydet @NATO’on ja mm. Britannian tiedusteluyhteisöstä vuotanaisiin asiakirjoihin, joissa Aron nimi esiintyy.

Aroa ei silti saa sanoa läntisen tiedusteluyhteisön yhteistyötahoksi.

Molaria saa kuitenkin sanoa FSB:n agentiksi jopa oikeudessa.

JoelHarding -kirjoitukset käsiteltiin enimmäkseen hardingia, Aron nimi tuli siinä vain mukana.

Molari sanoo, että kun häntä syytetään #rikos:ksesta, niin faktat pitäisi olla erityisen tarkasti oikein.

Aron twitterissä on 36 000 tilaajaa, enemmän kuin Hufudstadsbladetilla.

Jantusellakin 10 000 seuraajaa twitterissä ja muutenkin julkisuuden henkilö, kuten Arokin.

Aron nimi mainitaan tämänkin oikeudenkäynnin uutisoinnissa nimeltä, Molaria ei, koska Molari ei ole julkisuuden henkilö.

Otava’n kustantaja sanoi Jantusen kirjan olleen iso mediatapahtuma. Samaa sanoi #AriLahtela, että ’Jantusella riitti vientiä’.

Jantunen sanoi, että hän on saanut paljon häirintää jo ennenkuin Molari oli kirjoittanut Jantusesta.

Samaten Jantunen sanoi, ettei koe vainona.
Molari sanoo, etteivät Aro ja Jantunen tunnista tekstien nyansseja ja tyylejä.

Kirves ON kätevä lautarakenteiden purkamiseen hamarapuolella.

Molari ei voinut tietää Jantusen ahdistuksesta, koska julkisesti hän sanoi kestävänsä painetta.

AriLahtela sanoi, ettei ole nähnyt Molarin nimeä missään järjestäytyneen rikollisuuden yhteyksissä.

Miksi #Kronström silti edelleen väittää jopa loppulausunnossaan, että Molari kuuluu #rikollisjärjestö’ön, jossa myös #IljaJanitskin.
Molari paheksuu, että #Kronström toi sähköpostiketjun @johanbek Bäckmanin rikostutkinnasta tähän ihan eri asian oikeudenkäyntiin. Molari oli siinä vain ketjun vastaanottajissa.

Molari oli välillä vähemmän yhteydessä Bäckmaniin.
Aro ja Jantunen ovat mahdollisesti kyllä harmistuneet Molarin #blogit:ista, mutta normaaliin elämään kuuluva mielipaha ei ole #korvausvaatimukset:en peruste.

Aro ja Jantunen ovat julkisia esiintyjiä, joiden tulee kestää myös kritiikkiä työstään.
Molarilta on viety oikeus reagoida Aron ja Jantusen voimakkaasti negatiivisiin väitteisiin Molarista mm. FSB-yhteyksistä.

Molari oli valmis auttamaan Karin Creutzia, vaikka olikin eri mieltä asiasta kuin Karinin näkekemys loppuun asti.
Jos Molari olisi yrittänyt oikaista Jantusen ja Aron kirjoissa olleita perättömiä väitteitä itsestään, niin ne olisivat nyt uusina #vainoaminen:en osatekoina täällä käräjillä.

Eikö vaan? Molari kysyy syyttäjältä.

Molari sanoo, että urakehityksen heikentyminen ei ole #korvausvaatimukset:en peruste.

300 puhujamatkaa ja paljon huomiota saanut kirja ei ole Aron kohdalla merkki huonosta työkyvystä tai heikosta urakehityksestä.
Lääketieteelliset perusteet ja syy-yhteys Molariin eivät ole hyvälaatuisia. Hoitokulut eivät uskottavia, voisi julkisessa hoitaa
Myös kuultu terapeutti oli vain sairaanhoitaja ja terapautti. Ei Kelan hyväksymä terapeutti.

Kummitusta voi muuttaa karkuun, mutta pelko kyllä seuraa.
Molari lopettaa toiveeseen, että tuomioistuin huomioi rangaistusta määrätessään hänen asemansa kahden alaikäisen lapsen huoltajana ja hyvin heikon taloudellisen asemansa.

Päivä ja Molarin käräjät loppuivat, kiitos seuranneille 🙂